Una quarantena de restaurants oferiran menús especials amb la galera de protagonista. La fregida de galeres i calçots i la galerada popular al port són dues de les activitats més destacades del programa. El jurat del concurs per a joves cuiners “De la mar als fogons” seleccionarà demà els 8 semifinalistes.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Promoció Econòmica Turisme

Al febrer Cambrils té gust de galera. La 13a edició de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils encetaran el calendari gastronòmic del 3 al 26 de febrer amb la participació d’una quarantena de restaurants que oferiran menús especials i un programa d’activitats per tots els públics.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López; el patró major de la Confraria de Pescadors, Francesc Gil; el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEHC), Josep Maria Pellicer; el president de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges, i el cap del departament de cuina de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Enric Estivill, han presentat avui totes les activitats previstes.

Per començar, l’alcaldessa de Cambrils ha destacat la bona entesa entre l’administració, els productors i els restauradors per promocionar els productes de proximitat i de temporada com un element diferenciador de Cambrils. En la mateixa línia, la regidora de Promoció ha afirmat que la clau de l’èxit de les jornades són els seus ingredients principals: “els productes de la terra i el mar, el talent dels cuiners i restauradors, la il·lusió i el treball dels que s’estan formant i la ciutat de Cambrils amb tots els seus encants”.

A continuació, Enric Estivill de l’Escola d’Hoteleria ha parlat del concurs “De la mar als fogons”, que demà seleccionarà les 8 propostes semifinalistes entre les 15 que s’han presentat d’escoles de Calella, Terrassa, Terres de l’Ebre, Sitges, Barcelona, Benicarló i Cambrils. El president de la Cooperativa ha explicat la fregida de galeres i calçots del 12 de febrer (9:30 hores) i el patró major de la Confraria ha donat detalls de la galerada popular al port del 19 de febrer (de 11 a 14 hores) i la visita guiada a les instal·lacions de la Confraria per descobrir el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja. Per acabar, Josep Maria Pellicer de l’AEHC ha destacat la gran varietat de plats que es poden elaborar amb la galera i ha cantat les excel·lències d’aquest producte exclusiu que les jornades han posat en valor.

Finalment, s’ha projectat el vídeo que anuncia les jornades a les xarxes socials, on enguany s’hi han abocat més esforços per arribar a tots els públics.

Programa d’activitats

Divendres, 10 de febrer

De les 17 a les 18 hores, GALERES EN VIU, visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’ofici i  segueix el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja.

Confirmació d’assistència de dilluns a divendres a peconomica@cambrils.org (aforament limitat).

Diumenge, 12 de febrer

AMB GUST D’OLI I CALÇOTS

A les 9.30 h, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (ctra. Cambrils-Montbrió, km 2). Fregida de galeres i calçots de Cambrils amb Oli Extra Verge DO Siurana de la Cooperativa de Cambrils. Preu degustació: 4 euros. I després de fer un tast  pots omplir el cistell a l’Agrobotiga fins a les 14h.

Divendres, 17 de febrer

De les 17 a les 18 hores, GALERES EN VIU, visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’ofici i  segueix el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja.

Confirmació d’assistència de dilluns a divendres a peconomica@cambrils.org (aforament limitat).

Diumenge, 19 de febrer

GALERADA POPULAR AL PORT DE CAMBRILS

Venda de tiquets: de les 11 a les 14 h,  al Mollet del Rec del Port de Cambrils, degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Preu degustació: 4 euros.

De les 11 a les 13 h, a les escales reials del port de Cambrils:

Demostració de Vela Llatina a càrrec de l’ARJAU.

Passejades amb llagut adreçades principalment a la canalla, a càrrec de l’associació esportiva VENT D’ESTROP.

ACTIVITAT FAMILIAR: LA MAR EN TEMPS PREHISTÒRICS: Rebost i joier.

A les 11 h i  a les 12 h, a la Torre del Port.

Taller didàctic on els participants elaboraran el seu propi collaret o penjoll amb petxines usant rèpliques d’eines prehistòriques.

Aforament limitat. Activitat gratuïta adreçada a públic familiar.

Dissabte, 25 de febrer

TAST D’OLIS

A les 11 h, Curs d’iniciació al tast d’olis d’oliva verge extra a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (ctra. Cambrils-Montbrió, km 2) a càrrec del Centre de Desenvolupament de l’Oli. Confirmació assistència de dilluns a divendres a peconomica@cambrils.org (aforament limitat).

CONCURS “DE LA MAR ALS FOGONS” PER A JOVES CUINERS/ES.

Concurs “De la Mar als Fogons” per a joves cuiners/es.

XIII concurs a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Divendres  3 de febrer: selecció dels semifinalistes.

D’entre totes les propostes d’aplicacions amb galera rebudes, un grup d’experts seleccionarà un màxim de 8 receptes per a participar en el concurs.

Divendres 24 de febrer: Concurs i lliurament de guardons

Els/les joves seleccionats/des elaboraran, a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, les seves propostes gastronòmiques, i les exposaran davant un jurat. El concurs s’iniciarà a partir de les 9 h i fins les 14 h. A les 14 h, es portarà a terme l’acte d’entrega de guardons als/les guanyadors/es de l’edició d’enguany.

Informació actualitzada al Facebook Cambrils Gastronomia

Requadre: Per activitats amb confirmació d’assistència: de dilluns a divendres, de 8 a 15 h, a peconomica@cambrils.org o al tel. 977 794 679