Les persones joves disposaran de més aules al mateix equipament en períodes especials d’exàmens a l’Ateneu Juvenil. També s’obriran dues sales del Casal Municipal de la Gent Gran els dissabtes al matí durant tot l’any.

  • Categoritzat com: Joventut Benestar Social i Inclusió

Des d’aquesta setmana, les persones joves de Cambrils disposen de més espais habilitats per a l’estudi i els treballs en grup. Per una banda, l’Ateneu Juvenil amplia l’oferta de sales adaptades en períodes especials d’exàmens durant el curs escolar, i per l’altra, s’obren dues aules del Casal Municipal de la Gent Gran tots els dissabtes al matí.

La iniciativa ha estat possible gràcies a una col·laboració transversal dels Departaments de Joventut i Benestar Social. La regidora de Joventut, Laura Mellau, ha explicat que l’ampliació d’espais respon a una demanda de les pròpies persones usuàries, ja que els espais quedaven petits en època d’exàmens i no hi havia cap opció pels dissabtes.

Per la seva banda, la regidora de Benestar ha afirmat que la bona entesa interdepartamental ha permès oferir el servei amb recursos disponibles a l’actualitat i, per tant, no ha comportat una despesa extraordinària per al consistori.

Les noves aules adaptades de l’Ateneu es van obrir ahir dilluns, en el període especial d’exàmens de final de curs, que és del 29 d’abril al 5 de juny, en el mateix horari de l’equipament habitual, de dilluns a dijous de 7.30 a 21 hores i els divendres de 7.30 a 20 hores.

A partir del dissabte 4 de maig, s’habilitaran les dues aules al casal de la Gent Gran tot el dissabtes de l’any de 9 a 13.30 hores. A la segona planta hi haurà l’Aula 1 d’estudi en silenci (Colzes Pelats) i a la tercera planta l’Aula 2 de treballs en grup.

El projecte s’emmarca en l’eix 3 de “desenvolupaments vitals” del Pla Municipal de Joventut 2026, dins l’acció “Estudiem i Treballem”, que contempla aquests espais de treball grupals pensats per a joves i l’aula d’estudi en silenci.