Va ser regidor de Governació i portaveu de l'Alternativa Cambrilenca Independent (ACI) en el mandat 1991-1995

L’Ajuntament de Cambrils expressa el seu més sentit condol per la mort de l’exregidor Joan Escrivà Vives, el passat dijous a l’edat de 90 anys. Escrivà va ser regidor de Governació del 1991 al 1995 amb Alternativa Cambrilenca Independent (ACI). En aquest mandat, l’alcalde va ser Josep Pedrell, també d’ACI, i l’equip de govern estava format per regidors i regidores del PSC, PP i ACI.

Com a regidor de Governació, les competències de Joan Escrivà van ser Protecció Civil i Pla d'emergència; llicències d'establiments: obertures, horaris i llicències d'obres a establiments; activitats classificades; regulació de l'ocupació de via pública; regulació del trànsit, circulació i aparcament a la via pública; serveis de la Policia Local; estadística; reclutament, llicències de taxis, transports urbans, i expedients sancionadors per infracció d'Ordenances Municipals.

Un dels temes més destacats que va haver d’afrontar com a regidor van ser els aiguats del 10 d’octubre del 1994, que van desbordar la riera d’Alforja i van provocar una víctima mortal a Cambrils, a banda de nombrosos danys materials.

D’altra banda, durant el quatre anys que va formar part del govern municipal, es van realitzar obres importants com el passeig de Vilafortuny, el pavelló i la piscina coberta, el casal, la biblioteca i el nou varador, i es va estrenar el nou Ajuntament.

En acabar el mandat, tot i que tenia previst repetir lloc a la llista d’ACI, va decidir retirar-se per motius personals. A nivell professional, Escrivà es va dedicar a l’agricultura i l’avicultura.