La reconeguda actriu donarà vida als textos de Capmany acompanyada amb l’acordió de Jaume Mallofré. L’espectacle, amb entrada lliure, és un homenatge a l’escriptora a les portes del centenari del seu naixement.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Per celebrar els 25 anys de la URV, el Campus Extens de la universitat ha programat a Cambrils el recital ‘Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany’, en col·laboració amb la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català de la URV. L’espectacle tindrà lloc a la Cripta de l’Ermita el proper dissabte 22 d’abril a les 20 hores i l’entrada serà lliure.

Es tracta d'una iniciativa artística de temàtica literària realitzada al voltant de Sant Jordi en el conjunt dels 13 municipis que integren el projecte del Campus Extens: Amposta, Cambrils, Móra d'Ebre, la Pobla de Mafumet, Reus, Salou, Santa Coloma de Queralt, la Sènia, Tarragona, Torredembarra, Tortosa, Valls i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Tot plegat ha permès que les activitats del darrer trimestre del curs 2016-2017 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV, que coordina a Cambrils el Museu d’Història, s’iniciïn amb aquest acte programat pel proper dissabte 22 de abril. Se suma així a la programació de Dies de Llibres que organitza anualment l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils al voltant de Sant Jordi. Al realitzar-se a la Cripta de l’Ermita, també fa part del Cicle de Concerts de Primavera, que acull aquesta sala del segle XVIII, en col·laboració amb la Coral Verge del Camí.

L'espectacle s'ha preparat en homenatge a Maria Aurèlia Capmany, a les portes del centenari del seu naixement, que s'escaurà l'any vinent. A més de novel·les i teatre, Maria Aurèlia Capmany va escriure textos que tractaven de manera molt directa els temes candents de la societat, que ho continuen essent avui. Narracions breus i cançons que fan riure i pensar al mateix temps, concebudes per divertir i provocar, per establir, a través de la recitació i el cant, un diàleg crític i d'emocions.

Carme Sansa és una de les millors actrius del teatre català. Ha rebut els més importants guardons per la seva dedicació a l'escena, entre els quals destaca el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. També ha fet d'actriu de cinema i de televisió. Entre la gran quantitat d'obres dramàtiques en què ha intervingut, destaquem els espectacles de cabaret literari amb textos de Maria Aurèlia Capmany i Jaume Vidal Alcover, en bona part base de l'espectacle que ara presenta. Actuarà acompanyada a l'acordió per l'actor Jaume Mallofré.