El curs tindrà lloc a la Torre del Llimó el proper 15 de juny en el marc de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV. El termini d’inscripció per les diferents activitats ja està obert i finalitza tres dies abans de la sessió.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La Universitat d’Estiu de la URV portarà a Cambrils el “Taller de dietètica saludable: planificació de menús setmanals” el proper 15 de juny de 16 a 21 hores. El curs forma part de les activitats de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils. La matrícula per les diferents activitats de la Universitat d’Estiu ja està oberta i finalitza tres dies abans de cada jornada. El cost és de 15 euros.

El alumnes del taller de dietètica que es portarà a terme a la Torre del Llimó podran analitzar els seus hàbits alimentaris i el seu estat nutricional mitjançant l'antropometria. Després estudiaran diferents exemples de dietes saludables i, finalment, dissenyaran el seus menús setmanals.

L'objectiu d'aquest taller és donar a conèixer al públic en general, universitari o no, conceptes bàsics d'alimentació i nutrició saludable posant en pràctica les bases científiques teòriques actuals. Tothom coneix la importància de l'alimentació en la prevenció i el tractament de les malalties més freqüents a la nostra societat (sobrepès, obesitat, diabetis, malalties cardiovasculars i càncer). Moltes vegades, no és fàcil que la població entengui el coneixement científic actual sobre aquest tema i, més encara, que el pugui aplicar de forma pràctica en el dia a dia.

El curs serà impartit per Rafel Balanzà Roure, professor associat de la Unitat de Nutrició Humana del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Facultat de Medicina de la URV

La XXII edició de la Universitat d’Estiu es desenvoluparà de l’1 de juny al 15 de juliol, en jornades de 5 hores, destinades al públic en general.  En total s’han programat 23 jornades de temàtiques i caràcter molt divers, en forma de conferències, taules rodones o tallers. Algunes de les qüestions a tractar són la importància social de la química, la prevenció en riscos laborals, les tendències actuals de les ciutats intel·ligents, l’Urban Sketching o dibuix al carrer, l’edició d’imatges, l’energia, l’art de persuadir, la dietètica saludable, l’assetjament escolar, l’autoestima o les noves formes de viatjar.