L’alcaldessa i la regidora d’Ensenyament han obert la sessió de presentació. La Unitat d’Escolarització Compartida atendrà a 10 alumnes procedents del centres educatius de secundària. L’objectiu és garantir l’atenció educativa tant en l’àmbit acadèmic com personal.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’equip de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) s’ha reunit avui amb les famílies dels seus 10 alumnes per presentar el  curs 2014-2015. L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i la regidora d’Ensenyament, Carmen Quintana, han obert la reunió parlant dels objectius de la UEC, l’oportunitat que representa pels alumnes i les dades del curs actual.

A continuació, la direcció i els tres professors han explicat les assignatures que treballen i com les treballen, els tallers i les sortides, les xerrades, el sistema d’avaluació i les singularitats del projecte UEC. L’atenció individualitzada i en petit grups, els aprenentatges de caràcter funcional i pràctic, el seguiment personal i familiar i la comunicació família i centre educatiu són els eixos fonamentals de la tasca d’educativa.

L’objectiu de la UEC és garantir l’atenció educativa necessària a l’alumnat amb necessitats educatives especials derivades de la inadaptació al medi escolar. Ofereix la possibilitat de seguir l’etapa d’ESO en un grup reduït, d’acord amb les corresponents adaptacions curriculars individualitzades. L’escolarització a la UEC comporta una escolarització compartida amb el centre docent on l’alumne/a estigui matriculat.

Des  de  l’any  2000,  la  UEC  de  Cambrils  ha  atès a diferents  alumnes  de  secundària, amb una  metodologia  adaptada  a  les  diferents  necessitats  educatives  d’aquest  col·lectiu  especial  d’alumnat, potenciant  aspectes  com una  formació  més  manipulativa a  través  dels  tallers,  i una  atenció  més  individualitzada  a  través  de  les  tutories  individuals .

Una  metodologia  de  treball  que   fa  que  l’alumnat  recuperi  la  il·lusió i  l’interès  pel fet  educatiu, la  qual  cosa  fa  que  es  disminueixi  totalment,  en la majoria dels   casos , l’índex  d’absentisme escolar.