El repte consisteix en recórrer els 400 quilòmetres de costa catalana nedant per recaptar fons per la investigació de la malaltia

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública
  • Serveis associats: Cambrils Esport

El regidors i regidores de l’Ajuntament Lluís Abella, Hélène Arcelin, Natàlia Pleguezuelos i Jaume Gila van rebre ahir al migidia al port de Cambrils el nedador d’aigües obertes Daniel Rossinés, que està recorrent els 400 quilòmetres de costa de Catalunya nedant per recaptar fons per la investigació de l'ELA.

Un dels moments més emotius de l’arribada a Cambrils va ser l’abraçada entre el nedador i un cambrilenc afectat per la malaltia, que es va acostar al moll per donar la benvinguda a la travessa acompanyat per la seva família i amistats.

L'objectiu del repte "Upside Down Challenge" és donar visibilitat a l'Esclerosi Lateral Amiotròfica i aconseguir que avanci la investigació per aturar la malaltia. La travessa va començar el 17 de setembre a Portbou i acabarà el proper diumenge a les Cases d'Alcanar.

Daniel Rossinés ha explicat que el projecte va arrencar fa 9 anys quan li van diagnosticar ELA a un amic seu i va començar a organitzar reptes esportius per donar-li suport. Els donatius es poden fer per a través el web https://upsidedownchallenge.com o per bizum al 00808.

Els diners recaptats es destinaran a Tricals, un organisme europeu format per 25 països i 63 centres d'investigació per desenvolupar tractaments i assajos clínics interconnectant pacients, centres d'investigació i farmacèutiques. La gestió dels donatius es realitza a través de la Fundació Luzón.