El contingut d’enguany, que serà majoritàriament virtual, incorpora un nou àmbit: l’ús i abús de pantalles i xarxes socials. L’objectiu de la iniciativa és formar joves en matèries claus de salut, perquè puguin convertir-se en referents en el seu grup d’iguals.

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha obert les inscripcions de la tercera edició del projecte Agents de Salut, que s’iniciarà el gener del 2021. El contingut d’enguany s’oferirà majoritàriament de manera virtual a causa de la situació actual i les conseqüents mesures que cal seguir. Les inscripcions es poden fer des d’aquest formulari: https://www.joventutcambrils.cat/ca/blog/agent-de-salut.

El projecte, que es realitza en col·laboració amb l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat, es destina a joves de 2n d’ESO fins a 2n de batxillerat, i també a cicles formatius de grau mitjà i superior dels 4 instituts del municipi. Les persones participants tindran al seu abast contingut innovador en format virtual, al qual podran accedir a través d’una àrea restringida del web del departament www.joventutcambrils.cat, un cop s’hagin inscrit al projecte i disposin del perfil propi.

Aquesta tercera edició s’estrena amb la incorporació d’un àmbit de salut nou, sobre l’ús i abús de pantalles i xarxes socials, d’especial importància en l’actualitat per l’augment de la modalitat virtual tant en els instituts, com a la feina i a la vida diària. Aquest nou àmbit se suma als ja existents: sexualitat, afectivitat i gènere, violències sexuals, prevenció de consum de tòxics, salut mental, assetjament escolar i primers auxilis.

A banda de la formació virtual, es preveu de cara al nou any realitzar dos sessions presencials, que restaran subjectes a possibles modificacions tenint en compte les recomanacions de Salut en el moment. A més, el Departament de Joventut ha anat adquirint materials específics per donar suport a aquestes formacions que estan disponibles a les consultes individuals del Punt de Salut Jove de l’Ateneu que ofereix la infermera del CAP, Joana Abella.

L’objectiu de crear la figura de l’Agent de Salut Jove és formar joves en matèries claus de l’àmbit de la salut, perquè es puguin convertir en referents en el seu grup d’iguals, facilitant l’accés dels i les joves tant a material necessari (preservatius), com facilitadors d’informació clau (cursos, xerrades, tallers) com a la derivació a professionals de l’àmbit de la salut, si s’escau (infermera).

Aquest projecte forma part del programa de salut del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020. En aquest sentit, la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha avançat que «la salut jove seguirà sent una aposta important en el nou Pla 2022-2025».