L’Ajuntament i la Generalitat s’han reunit aquest matí per planificar el proper curs. Actualment a Cambrils hi ha 5.887 alumnes matriculats en ensenyaments públics homologats. Durant la trobada s’han analitzat les dades demogràfiques per fer previsions i de les mesures per evitar l’abandonament i millorar l’èxit escolar.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

La Mesa Mixta de Planificació entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l'Ajuntament de Cambrils preveu mantenir totes les línies escolars pel curs vinent al municipi. Després d’analitzar les dades demogràfiques, els representants de la Generalitat i l'Ajuntament, reunits aquest matí, han constatat que no s’hauran de reduir grups com caldrà fer en altres poblacions on el descens de natalitat és més gran.

La trobada ha servit per fer el seguiment de l’actual curs i planificar el proper, així com analitzar les accions necessàries per a la millora dels edificis escolars i el seu manteniment, les xifres d’absentisme i els resultats acadèmics del curs.

Actualment a Cambrils hi ha 5.887 alumnes matriculats en ensenyaments públics reglats. Són 3.238 a educació infantil i primària, 1.520 entre secundària i batxillerat, 689 de Formació Professional (Institut Escola d’Hoteleria i Turisme), 126 de l’Institut Ramon Berenguer IV, 31 PQPI i 315 a l’Escola d’Adults. Això representa un total de 369 professors contractats per Ensenyament, sense comptar auxiliars administratius, conserges, vetlladors, subalterns, i professors i personal contractat per l’Ajuntament de Cambrils com ara el de l’Escola d’Adults.

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha valorat molt positivament el funcionament d’aquest curs, els equipaments i el treball conjunt entre Generalitat i Ajuntament per evitar l’abandonament i millorar l’èxit escolar, amb l’equip d’absentisme o les subvencions per la reutilització de llibres. La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat a Tarragona, Àngels González, ha constatat els bons resultats de Cambrils amb un abandonament inferior a altres municipis de la costa i una mitjana de superació de l’ESO lleugerament per sobre de la catalana.

La Mesa Mixta de Planificació celebra dues trobades bàsiques durant el curs. La del novembre és per preparar el curs vinent i la de l’abril és per valorar les preinscripcions i quadrar les previsions amb la demanda real.