Amb l’objectiu de promocionar les diverses zones de la vila, s’han impulsat noves visites guiades teatralitzades, com la del barri antic. La programació d’estiu del Patronat de Cambrils ofereix activitats familiars tots els dies de dilluns a dissabte. Segons dades de l’Observatori de Turisme de la Costa Daurada, el 80% de turistes que visiten Cambrils repeteixen.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

Cambrils és un dels principals centres turístics de la Costa Daurada, a més de ser-ne considerada la capital gastronòmica gràcies a la seva oferta completa en restauració. Cambrils compta amb 4 banderes blaves en els pràcticament 10 km de litoral que ofereix al visitant.

El Patronat de Turisme de Cambrils presenta una àmplia i especialitzada oferta de turisme familiar reconeguda amb el segell de qualitat “Platja en Família” de l’Agència Catalana de Turisme, de la mateixa manera que el turisme esportiu, on destaca el cicloturisme. Una proposta turística completa que és possible gràcies a la feina conjunta i coordinada de Turisme de Cambrils amb els empresaris turístics.

Prova de l’alt grau de satisfacció del turista és que gairebé el 80% dels que han visitat Cambrils hi tornen, segons dades de l’Observatori de Turisme de la Costa Daurada.

Un catàleg d’activitats familiars complet per a tots els dies

Cambrils fa una clara aposta pel turisme familiar i, en aquest sentit, enguany el Patronat  ha completat el seu catàleg de propostes per al temps lliure dels visitants, un cop acaben la jornada de platja. Aquesta temporada i com a novetat,  s’ha aconseguit que cada dia, de dilluns a dissabte, els turistes comptin amb alguna proposta engrescadora.

Aquestes propostes sumades a totes les iniciatives promogudes pel teixit associatiu, empresarial i d’altres regidories de l’Ajuntament, fan que Cambrils tingui una amplíssima oferta lúdica i d’oci per a totes les edats que queda recollida en el fulletó Festa Estiu 2018, editat pel Patronat de Turisme.

El plat fort és la consolidació de les visites guiades teatralitzades, on destaquen  la del barri antic i la del port de la mà d’actors que traslladen el turista a temps remots, a més de noves visites com la de la Confraria de Pescadors. Una altra de les novetats enguany serà la visita al Parc Samà amb el Trenet Turístic, una forma diferent de conèixer un recurs turístic únic.

A banda, i organitzades pel Museu d’Història i la Regidoria de Cultura, hi haurà la possibilitat de participar en la visita als Espais de la Guerra Civil, amb l’accés al refugi antiaeri de la plaça de l’Església, que tindran lloc el 14 de juliol i el 11 d’agost.

Els més petits compten amb nous tallers infantils: els dimecres, de gastronomia i els dissabtes, de dansa i percussió. Aquestes novetats s’uneixen a l’animació infantil que té lloc els dilluns i divendres al Parc del Pescador.

Una altra de les novetats són els anomenats punts de música. Cada dimarts i dijous, s’oferirà música ambient en viu a la plaça del Pòsit, per fer més agradable la passejada al turista. El dies 17 de juliol i 21 d’agost, el punt de música es traslladarà a l’emblemàtica plaça de la Vila, del barri antic.

Com a activitat destacada, Turisme de Cambrils organitza enguany el Concurs de Castells de Sorra, que tindrà lloc el 14 de juliol. Un proposta totalment familiar que, per tal de promoure la participació de grans i petits, els equips hauran d’estar formats almenys per una persona adulta i un nen.

Conèixer la tradicional subhasta del peixLa vila del Baix Camp estrena una nova atracció turística que remunta el visitant al Cambrils més tradicional: el pesquer. Generació rere generació, la pesca ha estat una de les activitats econòmiques principals d’aquesta vila marinera.

En una de les noves visites guiades que s’ofereixen, i de la mà de la pròpia Confraria de Pescadors, el turista té ara l’oportunitat de visitar el port de Cambrils i conèixer de primera mà com funciona la subhasta del peix en una de les visites comentades que s’ofereixen en el catàleg d’activitats turístiques de Cambrils.

Les persones que s’inscriguin a les visites del port i de la vila, gaudiran d’una promoció de la mà de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

El barri antic

Una altra de les visites guiades estrella per viure el Cambrils més típic és la del barri antic, on el turista podrà passejar entre els carrers i places de la part més tradicional de la vila, així com comprar productes de quilòmetre zero als comerços de la zona.

Aquesta visita estarà guiada de la mà d’un actor caracteritzat d’època que explicarà al visitant el dia a dia del Cambrils més autèntic.

A més, aquesta temporada i com a novetat, la visita guiada inclou el trajecte d’anada amb el trenet turístic, amb la clara voluntat per part de Turisme de Cambrils de promoure aquesta zona de la vila i generar més visitants.

Nous atractius al Parc Samà: perdre’s en un laberint de blat de moro

Als afores de Cambrils, el Parc Samà permet a les famílies fer un viatge fins a l’Amèrica colonial. A imatge i semblança dels jardins anglesos, s’hi poden trobar importants i variades espècies botàniques i animals. Declarat Bé d’Interès Cultural, el Parc Samà compta també amb el segell de Turisme Familiar.

Com a novetat d’aquest any, el Patronat de Turisme de Cambrils ha recuperat la ruta amb el trenet turístic fins al Parc Samà, amb un preu que inclou la visita al parc. Un cop dintre, les propostes noves destacades són un laberint de blat de moro, que permet divertir-se tot perdent-se en família, i un pack de pícnic que s’ofereix als visitants per gaudir d’un àpat envoltats de natura.

El Festival Internacional de Música, un referent de la Costa Daurada

Amb 44 edicions, el Festival Internacional de Música de Cambrils és tot un referent del panorama musical a la demarcació de Tarragona. Cada estiu, aplega una gran varietat de tendències musicals a l’emblemàtic Parc del Pinaret.

Els concerts estan pensats per a tots els públics i en l’edició d’enguany s’hi troben noms tan reconeguts internacionalment com David Bisbal, Pastora Soler, Jorge Drexler, Miguel Poveda o Sweet California.

En les edicions anteriors, han passat per l’escenari artistes tan importants com Julio Iglesias, Alejandro Sanz, Raphael, Antonio Orozco o Josep Carreras.

Una nova pàgina web més accessible i funcional per al turista

Cambrils ha renovat el seu web turístic per promocionar els atractius de la destinació i millorar l’experiència de les persones usuàries abans, durant i després del viatge. És un portal funcional i accessible, que busca atraure i informar, amb una clara orientació a la demanda i una imatge totalment renovada.

El web, en fase beta, segmenta els continguts segons els diferents perfils dels turistes amb apartats dedicats a la gastronomia, les platges, l’esport, la família i l’agenda d’activitats. El portal també inclou propostes d’experiències i fitxes completes de tots els allotjaments i restaurants. A més, es pot veure Cambrils en directe i consultar les prediccions meteorològiques. De moment, el web incorpora la funcionalitat de traductor automàtic però properament estarà traduïda en cinc idiomes. En aquest moment s’està treballant en la traducció del web al castellà, l’anglès, el francès i l’alemany.

Sobre Cambrils

Cambrils és una de les principals destinacions turístiques de la Catalunya mediterrània. Ubicada al bell mig de la Costa Daurada, és un lloc ideal per al turista que la vol visitar i gaudir. Qualitat i bon tracte són dos dels atributs més destacats de la seva oferta turística familiar, reconeguda amb un segell de qualitat. També destaca la qualitat de la seva àmplia oferta de  gastronomia local i internacional, que la converteixen en la capital gastronòmica de la Costa Daurada.