Tota l’Endenga i l’Ajuntament han pres aquesta decisió per evitar possibles rebrots de la Covid-19. Són dues de les activitats destacades del programa de Festa Major de la Mare de Déu del Camí, que es presentarà a mitjans d’agost.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

L’associació Colla Gegantera Tota l’Endenga i l’Ajuntament de Cambrils han acordat cancel·lar la 29a Nit del Foc i la 15a Trobada de Gegants que s’havien de celebrar a principis de setembre. Són dues de les activitats més destacades i multitudinàries del programa de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, que es presentarà a mitjans d’agost amb molts canvis respecte els anys anteriors per seguir les normes de seguretat.

La decisió s’ha pres per responsabilitat per evitar possibles rebrots de la Covid-19, ja que són actes que agrupen moltes persones i és molt difícil garantir que es compleixin les distàncies i altres mesures preventives.

28 anys de la Nit del Foc

La Nit del Foc, coorganitzada per Tota l’Endenga i l’Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració del Ball de Diables Els Cagarrieres, s’ha anat consolidant any rere any com un dels moments més rellevants de la Festa Major.

Des de fa 28 anys se celebra el primer dissabte de setembre i omple de diables, bèsties de foc i pólvora els carrers del nucli antic. Comença a la tarda amb un correfoc infantil amb la Farnaqueta de Cambrils, els Diables Cagarrieres, els timbalers Els Nyanyos i altres colles infantils convidades.

Posteriorment, quan es fa fosc els timbalers Cop de Cap, el Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones, El Lluert, La Farnaca, els Diables Cagarrieres i la Galera de Cambrils i fins a una desena de colles de diferents punts de la geografia catalana es concentren a la plaça de la Vila i recorren el barri antic fins a la plaça del Setge, on hi ha l’encesa final i l’espectacle pirotècnic. La festa acaba amb un concert al Parc del Pinaret.

La Trobada de Gegants s’ajorna al 2021

La Trobada de Gegants és biennal i per compensar la cancel·lació d’enguany l’organització ha decidit ajornar-la al 2021 i mantenir la del 2022, de manera que se celebrarà dos anys seguits.

Aquest acte agrupa una quinzena de colles geganteres d'arreu de Catalunya que atrauen a un nombrós públic. La trobada s’inicia amb la plantada de gegants a la plaça de la Vila i continua amb una cercavila pels carrers del barri antic que tanca la colla Colla Gegantera Tota l’Endenga de Cambrils amb els gegants Pere, Camí, Ermengol, Magdalena i Marquès de los Vélez i el gegantó Cabo Quiñones; els 16 nanos i el seu grup de grallers i timbalers.

Finalment, hi ha una ballada conjunta de totes les colles a la plaça del Setge. El final de festa és un sopar amb totes les entitats participants que aplega unes 500 persones al pavelló esportiu.