El programa, que s’iniciarà el 8 de març, és el resultat d’un treball transversal de diferents departaments municipals. Les onze activitats organitzades es dirigeixen a diferents públics per trencar amb les desigualtats de gènere persistents. Apoderar les dones en les seves diferents facetes personals i socials, i reconèixer i posar en valor les seves aportacions són alguns dels objectius.

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat Joventut
  • Serveis associats: Biblioteca

La sexualitat femenina i el plaer seran els eixos principals de la propera edició de les Jornades comunitàries per al foment de la Igualtat de Gènere organitzades per l’Ajuntament de Cambrils.

El programa d’actes s’inicia el dia 8 de Març (Dia Internacional de les Dones) i està integrat per un total d’onze activitats, programades des de diferents departaments municipals com: Joventut, la Biblioteca Josep Salceda i Castells, el Museu d’Història, el Servei d’Atenció Diürna (SADI) i l’àrea de Polítiques d’Igualtat. Les propostes estan adreçades als diferents públics amb l’objectiu de construir, col·lectivament, una societat feminista on la igualtat de gènere sigui una realitat.

En la línia de l’eix central de les jornades, s’ha programat un cicle de quatre tallers virtuals sobre sexualitat femenina, així com tres tallers virtuals que abordaran aspectes com el plaer, l’acompanyament de la sexualitat i la diversitat sexual i/o de gènere.

Altres eixos vertebradors de les jornades són el trencament dels estereotips i rols de gènere, l’apoderament personal, el reconeixent social i professional de les dones, la denúncia de les desigualtats de gènere persistents i la seva sensibilització col·lectiva per generar canvis que permetin eradicar-les.

La primera activitat de les jornades, el 8 de març a les 12 hores, serà l’acte institucional de la concentració ciutadana i la lectura del manifest institucional, que se celebrarà amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19.

Aquell mateix dia, a les 18 hores, s’emetrà el conta contes virtual per la igualtat de gènere, a través del qual també es promocionarà l’espai de Coeducació “Vivim Igual” de la Biblioteca pública, on la ciutadania té a la seva disposició un ampli material bibliogràfic per construir nens i nenes amb el seu total potencial, sense biaixos de gènere.

Un altre dels actes més destacats de les jornades és l’estrena del Film “Woman”, que representa un missatge d’amor i esperança adreçat a totes les dones del món a través de 2.000 entrevistes a dones de 50 països.

Aquesta pel·lícula, apte per tots els públics, es projectarà el 10 de març a les 19h al cinema Rambla de l’art, amb un preu especial d’1,50 euros. El film és un intent per compondre les vides de les dones, mesurar el progrés realitzat i evidenciar tot el que queda per fer per eradicar el masclisme i les desigualtats de gènere que aquest comporta envers les dones.

Podeu consultar el programa complet a JORNADES PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE 2021.

PROGRAMA D’ACTES JORNADES PER LA IGUALTAT DE GÈNERE-2021

DILLUNS 8 MARÇ

  • 12h Concentració ciutadana i Lectura manifest institucional. Pl. Ajuntament 4.

  • 18h CONTA CONTES VIRTUALS PER LA IGUALTAT, a càrrec de Silvia Palazón Carrió.

A través del Canal YouTube de la Biblioteca: CanalBibCambrils

CICLE DE TALLERS VIRTUALS DE SEXUALITAT FEMENINA

DIMARTS I DIJOUS, de 18h a 19:30h, Cicle de Tallers virtuals de Sexualitat Femenina a càrrec de Marta García-Assessora i promotora de salut sexual.

9/3- Salut Sexual; 11/3- El camí cap al plaer; 16/3-Autoconeixement i sexualitat femenina

18/3-Comunicació sexual i relacions de parella

Adreçat a dones a partir dels 18 anys. Inscripció fins el 7/3 a www.cambrils.cat/igualtat

DIMECRES 10 MARÇ

19h Estrena Film WOMAN, dirigida per Anastasia Mikova i Yan Arthus-Bertrand ( 1h45’)

Film que ens porta a quatre racons del món per conèixer a les primeres persones interessades: totes aquelles dones amb diferents camins de vida modelats per la seva cultura, fe o història familiar. Apta per tots els públics. + info: http://www.woman-themovie.org/es/

Cinema Rambla de l’Art. Rambla Jaume I, 35. Preu especial: 1,50€

DIJOUS 11 MARÇ

19:30h Conferència Virtual DONES, CIÈNCIA I MAR, a càrrec d’Eli Bonfill Molina, oceanògrafa de l’empresa Plàncton que ens presentarà a dones científiques marines i les seves contribucions a la ciència. Accés a través de https://www.cambrils.cat/museu/

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

DIVENDRES 12 MARÇ

18h Xerrada sobre el CÒMIC WONDER WOMAN: El feminisme com a súper poder, a càrrec de Mª Rosa Aparicio Beltran. Inscripció fins l’11/3 a bib@cambrils.cat i/o al 977 36 34 95

Col·labora: Campus Extens de la URV de Cambrils.

DIJOUS 25 MARÇ

18h Live a Instagram @laboiateatre. ESPECTACLE FAMILIAR: BLAURÓ, EL POBLE QUE NOMÉS CONEIXIA DOS COLORS, a càrrec de Clara Algaba Trias.

Una història on els colors canviaran el món i on una nena i un nen trenquen amb les etiquetes per què volen jugar amb tots els colors del planeta.

DIVENDRES 26 MARÇ

De 19h a 21h MARXA EXPLORATÒRIA amb el Col·lectiu Punt 6 i Noctambul@s.

Vols aportar la teva veu i experiències per prevenir a Cambrils les violències sexuals en espais de festes i/o oci nocturn?

Envia’ns un mail fins el 23/3 a igualtat@cambrils.cat o truca’ns a 977 79 45 79 Ext.2226

DIMECRES 7 ABRIL

De 16:45h a 18:45h Taller virtual: REIVINDIQUEM EL NOSTRE PLAER, a càrrec de Mandràgores.

Taller on compartir vivències i parlar obertament de sexualitat sense tabús ni judicis, generant complicitats entre les noies, ampliant el coneixement del propi cos i dels processos que s’hi donen en un espai de comoditat i confiança.

Adreçat a joves de 16 a 25 anys. Places limitades. Inscripcions obertes a www.joventutcambrils.cat
Organitza: Àrea de Joventut

DILLUNS 26 I DIMARTS 27 ABRIL

De 18 a 20h Taller virtual COM ACOMPANYEM LA SEXUALITAT, a càrrec de Mandràgores.

Taller per repensar l’educació sexual des d’una perspectiva feminista. Facilitant eines a les educadores, famílies o referents adultes per acompanyar la sexualitat de joves i infants, a través de teoria, dinàmiques pràctiques i participatives que generin debat, permetin reflexionar sobre mites i tabús al voltant de la sexualitat i sobre com podem abordar-los.

Adreçat a educadores i persones que treballin amb joves en general. Inscripcions obertes a www.joventutcambrils.cat

Organitza: Àrea de Joventut

DIJOUS 6 MAIG

De 17 a 19h, Taller virtual: EL PLAER DE SORTIR DE LA NORMA, a càrrec de Mandràgores.

Taller per abordar la diversitat sexual i de gènere des d’una perspectiva positiva i empoderadora, posant les sexualitats i les identitats no normatives al centre, generant un espai de confiança per a joves LGTBIQ+ on reflexionar, compartir i resoldre dubtes.

Adreçat a joves de 16 a 25 anys. Places limitades. + info www.joventutcambrils.cat
Organitza: Àrea de Joventut