Les jornades de portes obertes a l’edifici històric començaran el dia de Sant Pere i s’allargaran durant tot el cap de setmana. L’espai es reobrirà amb l’exposició “Barri marítim de Cambrils. Del 1900 al 2000” del pintor Sadurní Martí Mas. L’acte oficial d’inauguració es portarà a terme el 3 de juliol a les 20 hores.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Les obres de restauració de la Torre del Port acabaran aquesta mateixa setmana. La finalització dels treballs, que es van iniciar a principis del mes de maig, permetrà obrir l’equipament durant la temporada estival com un dels principals atractius de turisme cultural del municipi.

Amb motiu de la reobertura d’aquesta antiga torre de guaita del segle XVII, l’Ajuntament de Cambrils ha programat tres dies de portes obertes amb l’exposició “Barri marítim de Cambrils. Del 1900 al 2000” del pintor Sadurní Martí Mas. Les persones interessades podran visitar l’edifici el dia de Sant Pere de 17 a 20 hores, el dissabte d’11 a 14 i de 17 a 20 hores, i el diumenge d’11 a 14 hores. La inauguració oficial, prevista per dijous 28 de juny, s’ha hagut de posposar perquè les obres finalitzaran aquell mateix dia. Finament, l’acte se celebrarà el dimarts 3 de juliol a les 20 hores.

Les obres de rehabilitació

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils va adjudicar l’obra a l’empresa Cyrespa Arquitectónico, per un import de 58.607,95 euros, inversió que s’havia de portar a terme urgentment per motius de seguretat, a causa de la detecció de despreniments de pedres de la façana i de teules de la coberta. Des dels Serveis Tècnics Municipals s’han coordinat els treballs per accelerar al màxim els terminis i aconseguir el mínim d’afectació als comerços i habitatges veïns.

Al tractar-se d’un edifici catalogat Bé Cultural d’Interès Nacional, les obres han hagut de rebre el vistiplau de la Comissió Territorial de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya. Entre els requeriments demanats, a més de documentar tots els canvis portats terme, també ha calgut fer una intervenció arqueològica al perímetre de l’edifici, en coordinació amb el Museu d’Història de Cambrils. No ha aparegut cap evidència arqueològica.

Les obres s’han centrat en l’eliminació de filtracions provinents de la coberta, l’evacuació de les aigües pluvials de la teulada amb una nova canal, la substitució dels tancaments (portes i finestres), la rehabilitació del revestiment de tota la façana i el sanejament dels murs interiors afectats per la humitat. Per portar a terme aquests treballs va haver-se d’instal·lar una bastida, retirada el passat 14 de juny.