La Colla Jove agafa el relleu de la Nit d’Artistes en l’organització de les activitats, que es portaran a terme del 9 al 13 de febrer. Per primera vegada la rua tindrà un tram silenciós inclusiu per a persones amb algun tipus de discapacitat sensorial.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes Joventut
  • Serveis associats: Festes

La Reina del Carnaval arribarà a Cambrils el divendres 9 de febrer amb un programa ple de novetats, festa i moltes ganes de disbauxa. Després de la fórmula de traspàs compartida de l’anterior edició, enguany la Colla Jove agafa el relleu definitiu de la Nit d’Artistes en l’organització de totes les activitats.  

La regidora de Festes, Teresa Recasens; la regidora de Joventut, Laura Mellau, i el president de la Colla Jove, Dídac Muñoz, acompanyant del membre de l’entitat Guillem Sarrà, han presentat aquest matí el programa d’actes, que es portarà a terme del 9 al 13 de febrer.

La regidora de Festes ha explicat que per primera vegada la rua de carnaval serà inclusiva, amb un tram silenciós per a persones amb algun tipus de discapacitat sensorial, i ha destacat el potencial del teixit associatiu cambrilenc i la seva participació imprescindible en les festes del municipi.  

En aquest sentit, la regidora de Joventut ha agraït a la Colla Jove que hagi pres el relleu i ha afirmat que puja una generació de joves amb molt implicada i amb moltes ganes de treballar i d’implicar-se en l’organització de les activitats.

Per la seva part, els representant de la Colla Jove han explicat que prenen el relleu generacional amb molta il·lusió, han fet una crida a participar al carnaval i han repassat les principals novetats del programa festiu.

La primera novetat serà l’arribada de la Reina del Carnaval divendres al Centre Cultural que, mantenint el to humorístic, substituirà el ja tradicional Plenari satíric i la presa de possessió que fins ara es feia a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Posteriorment la Reina i la seva comparsa, acompanyats d’una xaranga, passejaran pels carrers propers fins a la plaça de la Vila, on es farà el Parlament carnavalesc, per continuar cap al passeig Albert.

L’endemà dissabte, a les 18 hores, s’iniciarà la rua de Carnaval al passeig Albert amb el següent recorregut: pg. La Salle, pont del carrer Tramuntana, pl. de la Font, Rambla Jaume I, rotonda club Nàutic,  passeig Miramar, Passeig de les Palmeres i acabament a l’av. Horta de Santa Maria.

Com a novetat, hi haurà un tram silenciós (sense música) des del pont de la via (estació d’autobusos) fins al pont del carrer Tramuntana. Aquesta primera experiència, en un recorregut llarg com el de carnaval, servirà de prova per implementar la mesura inclusiva a totes les festes.

Com l’any passat, el dissabte acabarà amb la Festa Jove a l’Ateneu Juvenil, a partir de les 23.30 hores, amb els Dj Toni, Dj Dimuca i Dj Osmi. L’entrada serà gratuïta amb control d’accés per a majors de 16 anys.

El diumenge 11 de febrer a les 11:30 hores a la plaça Mossèn Batalla hi haurà l’espectacle “A tota màquina” amb la CiA Bitxicleta, i la guerra de confetti. A més, enguany el programa de diumenge s’ha ampliat amb un vermut musical al Parc del Pescador a partir de les 12:30 hores, amb Dj i servei de barra a càrrec de l’entitat Els Molla’ls.

Per acabar, el dimarts 13 de febrer se celebrarà l’enterrament de la sardina. A les 18:30 hores hi haurà la Vetlla al Centre Cultural i a les 19 hores sortirà la comitiva fins a la plaça del Setge, on es farà el comiat de la reina del Carnaval i la crema de la Sardina, que enguany comptarà amb la participació de la Colla de Diables Cagarrieres.    

La Colla Jove és una entitat juvenil, cultural i festiva que sorgeix d’un grup d’amics, ja vinculats a altres entitats cambrilenques com els Cagarrieres, Tota l’Endenga i la Triple A, amb l’objectiu d’implicar-se en els diferents esdeveniments que s’organitzen a Cambrils.   

El 2022 la colla ja va participar a la rua amb una carrossa que portava l’eslògan “Tenim ganes de festa” i l’any passat es va encarregar de les inscripcions a la rua de carnaval.  A més, aquest desembre van participar en l’organització de la festa jove de la Immaculada i ja estan preparant el concert Jove de Sant Pere.

 

DIVENDRES, 9 de FEBRER. ARRIBADA DE LA REINA DEL CARNAVAL

Sortida a les 18.30 h del Centre Cultural, acompanyats de la Xaranga TAL COM SONA es passejarà pels carrers propers fins arribar a la plaça de la Vila.

A les 19 h, a la plaça de la Vila, Parlament carnavalesc per part de la Reina del Carnaval.

Seguidament anada fins el passeig Albert amb l’ animació  de la xaranga, on s’acabarà la festa.

Es recomana assistir vestits amb elements carnavalescs.

 

DISSABTE, 10 de febrer.  RUA DE CARNAVAL

A les 18 h., al passeig Albert.

Inici de la RUA DE CARNAVAL.

Recorregut: pg. La Salle, pont del carrer Tramuntana, pl. de la Font, Rambla Jaume I, rotonda club Nàutic,  passeig Miramar, Passeig de les Palmeres i acabament a l’av. Horta de Santa Maria

A partir de les 23.30 h, a l’Ateneu Juvenil.

FESTA JOVE DE CARNAVAL, amb els DJ TONI, DJ DIMUCA i DJ OSMI.

Festa jove per la joventut de Cambrils. Amb servei de barra.

Entrada gratuïta amb control d’accés, per a majors de 16 anys. (S’haurà de presentar DNI físic.)

No us la perdeu.

#tenimganesdefesta @collajovecmb

 

DIUMENGE, 11 de febrer. 

A les 11.30 h, a la plaça Mn. Batalla,  ANIMACIÓ INFANTIL DE CARNAVAL amb guerra de confeti. Espectacle A TOTA MÀQUINA amb Cia BITXICLETA.

Podeu venir disfressats.

A les 12.30 h, a la pèrgola del parc del Pescador, VERMUT MUSICAL.

Servei de DJ i  barra per part de l’entitat Els Molla’ls.

 

DIMARTS, 13 de febrer. ENTERRAMENT DE LA SARDINA

A les 18.30 h, al centre cultural, VETLLA

A les 19 h,  sortida del centre cultural, de la comitiva fins a la plaça del Setge

A la plaça del Setge, CERIMÒNIA DE COMIAT DE LA REINA DEL CARNESTOLTES i CREMA SARDINA. Carretillada final.

Amb la participació de la Colla de Diables Cagarrieres.

 

Etiqueta les teves fotos amb:

#carnavalcambrils24  #cambrilsfestes #tenimganesdefesta

Organitza: Ajuntament de Cambrils i Colla Jove de Cambrils