L’acte ha posat fi a la sisena edició d’aquest projecte per formar joves en matèries clau de salut i convertir-los en referents del seu grup d’iguals. El diploma permet convalidar l’assignatura de servei comunitari en el cas de l’alumnat de 4t d’ESO de la majoria d’instituts cambrilencs.

  • Categoritzat com: Joventut

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils, Laura Mellau, va lliurar ahir els certificats d’Agents de Salut als 37 joves que han superat amb èxit la sisena edició del projecte. L’acte es va portar a terme l’Ateneu Juvenil i va posar fi al curs 2023-2024.

Cal destacar que, amb aquest diploma, diversos joves Agents de Salut han pogut convalidar l’assignatura de servei comunitari als seus instituts. El servei comunitari és una acció educativa, en el marc del currículum obligatori de 4t d’ESO, que vol promoure que l’alumnat experimenti i protagonitzi accions de compromís cívic i aprengui en l’exercici actiu de la ciutadania. A Cambrils, quatre dels cinc instituts ofereixen el projecte de Joventut com a servei comunitari.

Aquesta sisena edició ha comptat amb la inscripció de 55 joves, dels quals 37 han obtingut el certificat que els capacita com Agents de Salut. Les persones joves que hi estiguin interessades podran participar en la propera edició del projecte, que s’inicia a l’octubre i finalitza al maig, i obrirà les inscripcions a partir del 16 de setembre.

El projecte Agents de Salut, impulsat pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils conjuntament amb l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat, s’adreça a joves d’entre 2n d’ESO i 2n de BAT o cicles formatius del municipi i forma part del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2026 en l’eix “Benestar Jove”, amb l’objectiu de promoure el benestar de les persones joves mitjançant l’aprenentatge, autoconeixement, autocura, i creixement personal, tant com a destinataris, com d’agents decisius per a la seva transmissió, difusió i amplificació en la comunitat.