El regidor de Festes, Lluís Abella, la va acompanyar diumenge a la cercavila i l’acte de proclamació de la pubilla i l’hereu de Catalunya

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

La pubilla de Cambrils, Maria Pentinat Macias, va participar en els actes d’elecció i proclamació de la pubilla i l’hereu de Catalunya celebrats aquest cap de setmana a Gandesa.

La Festa del Pubillatge de Catalunya, organitzada per  Foment de les Tradicions Catalanes, va començar dissabte al matí amb una recepció i benvinguda. A continuació, els aspirants van realitzar exàmens orals i escrits sobre la cultura catalana, habilitats comunicatives i bones formes. A la tarda es va portar a terme l’obertura d’una exposició de les ofrenes, el pregó i ballada de sardanes en homenatge a Tomàs Gil, la inauguració de la Majòlica, i el sopar de comiat dels hereus i pubilles sortints.

L’endemà, diumenge, la pubilla, acompanyada del regidor de Festes, Lluís Abella, va participar en la cercavila i va fer una ofrena de productes locals de Cambrils. L’acte central va ser la proclamació de la pubilla i l’hereu de Catalunya i les pubilles i hereus territorials (fadrins i dames d’honor). Finalment,  un dinar de cloenda va posar el punt final a la festa.

Al certamen hi van participar 42 pubilles i 29 hereus provinents de 19 comarques. Marina Carreras i Miravitllas, del Pont de Vilomara i Rocafort, va ser proclamada Pubilla de Catalunya 2014, i Robert Monzón Gómez, de Cubelles, Hereu de Catalunya 2014.

Cambrils té una llarga tradició en l'elecció de la Pubilla i Damisel·les. L'any 1966 va ser la primera vegada que es va fer l'elecció. Des d’aleshores cada any hi ha hagut noies que han tingut la il·lusió de presentar-se individualment o com a representants d’alguna entitat. Amb els anys s'han incorporat noves eleccions com la Pubilla Infantil (1969), l'Hereu Infantil (1980), l'Hereu de Cambrils (2007), i el Fadrí de Cambrils el (2009).

Les pubilles i hereus representen el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals de Cambrils, durant tot un any, des del mes de juny, coincidint amb la Fira de Cambrils fins al Pregó de la Fira de l’any següent, a finals del mes de maig.