Paola Ramírez va ser proclamada juntament amb la resta de pubillatge nacional ahir diumenge en un acte a la plaça de la Quartera de Falset. Feia més de 30 anys que cap pubilla cambrilenca aconseguia un títol nacional del Foment de la Tradicions Catalanes.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

La Pubilla de Cambrils, Paola Ramírez, ha estat escollida Pubilla de les comarques tarragonines i 4a Dama d’Honor de Catalunya al certamen d’Elecció del Pubillatge de Catalunya celebrat aquest cap de setmana a Falset.

La pubilla cambrilenca va participar a l’esdeveniment acompanyada de les Damisel·les Alba Queral, Aina Cruz i Iris Miró i del Fadrí Marc Robert. A més, diumenge la regidora de Festes, Teresa Recasens, i el regidor Enric Daza van assistir a la proclamació  com a representants institucionals.

A partir d’ara i durant tot un any, Paola Ramírez representarà les comarques de Tarragona  en els actes del Foment de les Tradicions Catalanes arreu de Catalunya i d’Andorra. La jove va ser escollida pubilla de Cambrils durant l’acte de la Festa del pubillatge celebrat a la Torre del Llimó el passat 22 de maig.

L’Elecció del Pubillatge de Catalunya és un certamen organitzat pel Foment de les Tradicions Catalanes, que és una entitat que vetlla per les tradicions catalanes i promociona el pubillatge. L’esdeveniment, en el que poden participar totes les pubilles i hereus de Catalunya amb títol vigent, se celebra anualment en una ciutat diferent i serveix per escollir la Pubilla i Hereu de Catalunya i una Pubilla i Hereu de cada demarcació territorial, Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Enguany el certamen s’ha celebrat a Falset el cap de setmana del 18 i 19 de novembre, amb la participació de més de 80 candidates i candidats a Pubilles i Hereus provinents de 40 municipis de Catalunya. En aquesta ocasió, de les terres tarragonines, hi van participar aspirants de Cambrils, Tarragona, Ascó, Falset, Bot, Gandesa i Mora la Nova.

El dissabte, durant  el matí i fins a l’hora de dinar, el pubillatge candidat va dur a terme els exàmens escrit i oral, i la jornada va acabar amb el sopar de gala. Diumenge tot el pubillatge van desfilar amb un cercavila per Falset acompanyat dels seus representants locals i seguidament es va procedir a celebrar la proclamació del pubillatge nacional, a les 12 del migdia a la plaça de la Quartera de Falset.

Cal destacar que des del 1990 cap pubilla de Cambrils aconseguia un títol nacional i que el 1989 la candidata cambrilenca Margaret Rovira va ser nomenada Pubilla de Catalunya. Pel que fa als hereus, entre els anys 2007 i 2011, quatre candidats cambrilencs es van proclamar hereus de les comarques de Tarragona.

PUBILLES NACIONALS 2023

Pubilla de les comarques TARRAGONINES 2023 i 4a dama d’honor de Catalunya:

PAOLA RAMÍREZ CARRIÓN, de CAMBRILS al BAIX CAMP

 

Pubilla de les comarques LLEIDATANES 2023 i 3a dama d’honor de Catalunya:

PAULA MOLINS PARÍS, d’ ALMACELLES al SEGRIÀ

 

Pubilla de les comarques GIRONINES 2023 i 2a dama d’honor de Catalunya:

LAURA ORTEGA MORENO, de BREDA a la SELVA

 

Pubilla de les comarques BARCELONINES 2023 i 1a dama d’honor de Catalunya:

ANNA CASAFONT GORCHS, de PUIG-REIG al BERGUEDÀ

 

Pubilla de Catalunya 2023:

ONA PLANET BUISÁN, de CANET DE MAR al MARESME

 

HEREUS NACIONALS 2023

 

Hereu de les comarques TARRAGONINES 2023 i 4t fadrí d’honor de Catalunya:

HECTOR GARCÍA SÁNCHEZ , d’ASCÓ a la RIBERA D’EBRE

 

Hereu de les comarques LLEIDATANES 2023 i 3r fadrí d’honor de Catalunya:

POL RIBES TÀPIA, de SOLSONA al SOLSONÈS

 

Hereu de les comarques BARCELONINES 2023 i 2n fadrí d’honor de Catalunya:

JAN PUIGDELLÍVOL CATLLÀ, de NAVÀS al BAGES

 

Hereu de les comarques GIRONINES 2023 i 1r fadrí d’honor de Catalunya:

ANIOL CABALLERO VERGÉS, de VIDRERES a LA SELVA

 

Hereu de Catalunya 20123:

POL ZAMORA GONZÀLEZ, d’ANGLÈS a LA SELVA