Una lectura poètica homenatjarà Francesc Vicent Garcia, més conegut com a rector de Vallfogona, en el quatricentenari de la seva mort. Glòria Arrufat capgirarà els personatges d’històries molt conegudes i Eva González oferirà un conte teatralitzat amb cançons i endevinalles.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils recitarà poemes, explicarà contes i fomentarà la igualtat aquest mes de març. La programació inclou dues sessions de contes; un taller de poesia amb motiu del Dia Mundial de la Poesia; una lectura poètica en diferents idiomes d’un text de l’escriptor Francesc Vicent Garcia, i les habituals trobades dels diferents Clubs de Lectura.

La programació començarà el divendres 17 de març a les 17:30 hores amb l’activitat familiar “Contes de cap per avall” a càrrec de Glòria Arrufat, que ha capgirat els personatges d’històries molt conegudes i els ha donat un altre final. La sessió de contes, emmarcada en les Jornades per la Igualtat de Gènere, trenca estereotips amb princeses intrèpides que saben treure les castanyes del foc, llops ferotges que resulten ser més tendres que un tros de pa i amb un osset valent i decidit que vol assemblar-se a la Rínxols d’Or.

La segona activitat de la programació és un taller de poesia amb Helena Martínez Ferreruela, tècnica de Normalització Lingüística i poeta, el dia 21 de març a les 19 hores, per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. Les inscripcions es poden fer a través del correu bib@cambrils.cat.

L’agenda del març de la biblioteca continua amb poesia perquè el dijous 23 de març a les 18 hores s’ha programat una lectura en diferents idiomes del poema “Tant si baixes la vista vers la Immunda”, de Francesc Vicent Garcia, més conegut com a rector de Vallfogona, a càrrec d’alumnes del Servei Local de Català i d’integrants del Club de Lectura Adult de la Biblioteca. Durant la sessió, amb motiu del quatricentenari de la mort del poeta i eclesiàstic, també es farà una contextualització d’aquest important escriptor de la literatura catalana barroca i es comentarà el poema escollit per l’ocasió.

L’última activitat oberta al públic general serà una hora del conte per a nens i nenes d’entre 1 i 3 anys. Es tracta de la sessió teatralitzada “La Medusa perduda” d’Eva González, que ha ofereix una versió per nadons del conte “Els sons robats” de Mercè Ubach, amanida amb cançons i endevinalles pels més petits.

Com cada mes, el Clubs de Lectura de la biblioteca es trobaran per comentar els llibres llegits. El 28 de març, el Club de Lectura Adult gaudirà d’una sessió especial al voltant del llibre “Distòcia” de Pilar Codony amb la participació de l’autora, en el marc de les Jornades per la Igualtat de Gènere. El 31 de març el Club de Lectura en Família, que va estrenar el passat febrer, celebrarà la seva segona trobada per comentar el conte “El Ramat” de Margarita del Mazo, i el Club de Lectura Infantil compartirà les aventures de “Les bruixes de Brooklyn” de  Sophie Escabasse.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

HORA DEL CONTE

Divendres 17 de març, a les 17.30 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), Hora del conte amb Glòria Arrufat: Contes de cap per avall. Capgirem els contes de cap per avall, així tot serà diferent: I si la nena ploramiques és forta com un roure i venç al dolent? Públic familiar.

Patrocina: Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils. Jornades per la Igualtat de Gènere.

TALLER DE POESIA

Dimarts 21 de març, a les 19 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), Taller de poesia amb Helena Martínez Ferreruela, tècnica de Normalització Lingüística i poeta. Acte en commemoració del Dia Mundial de la Poesia. Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.
Inscripcions: bib@cambrils.cat

LECTURA POÈTICA

Dijous 23 de març, a les 18 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2),  Lectura, en diferents idiomes, del poema Tant si baixes la vista vers la immunda, de Francesc Vicent Garcia, rector de Vallfogona, a càrrec d’alumnes del Servei Local del Català de Cambrils i d'integrants del Club de Lectura Adult de la Biblioteca, contextualització de l'autor i comentari del poema.  Acte en commemoració del Dia Mundial de la Poesia. Col·labora el Servei Local del Català de Cambrils. CNL Àrea de Reus Miquel Ventura.

HORA DEL CONTE PER A NADONS

Divendres 24 de març, a les 17.30 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), Hora del conte amb Eva González: La medusa perduda. Per a nens i nenes entre 1 i 3 anys.

Versió per a nadons del conte “Els sons robats” escrits per Mercè Ubach.

CLUB DE LECTURA ADULT

Dimarts 28 de març, a les 18 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), Club de lectura adult. Es comentarà el llibre Distòcia, de Pilar Codony, amb la presència de l’autora.

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes.

Jornades per la Igualtat de Gènere. Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils.

CLUB DE LECTURA EN FAMÍLIA

Divendres 31 de març, a les 17 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), sessió de lectura en família, a càrrec de Sílvia Palazón. Es comentarà el llibre El Ramat, de Margarita del Mazo. Amb inscripció.

CLUB DE LECTURA INFANTIL

Divendres 31 de març, a les 18 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), Club de lectura infantil, a càrrec de Rosana Andreu. Es comentarà el llibre Les bruixes de Brooklyn, de Sophie Escabasse. Amb inscripció.