Aquest mes també s’ha organitzat el 7è concurs de punts de llibre del barri de l’estació i una tertúlia per commemorar l’any Teresa Pàmies. Els infants i joves que vulguin participar al concurs poden recollir la plantilla o portar els seus treballs fins el 16 de novembre.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils ha programat tres sessions de contes pel novembre. L’àmplia agenda d’activitats d’aquest mes començarà el 6 de novembre a les 18 hores amb la sessió de lectura en família per a pares, mares i infants d’entre 5 i 7 anys “Bèèèè, contes d’ovelles” inclosa en el cicle “Xalem amb els contes”. L’activitat d’animació a la lectura, dedicada a històries divertides on les ovelles són les protagonistes, anirà a  càrrec de la pedagoga,  professora de teatre i contacontes Sílvia Palazón.

La segona activitat oberta al públic general programada per aquest novembre és la sessió per adults “Contes eròtics del Decameró” que oferirà Rosana Andreu el divendres 8 a les 19 hores. L’activitat consistirà en una selecció de contes eròtics del llibre de Giovanni Boccaccio.

La tercera sessió serà l’hora del conte amb taller a càrrec d’Ans Educació dedicada al conte “Exploradors de l’Antàrtida” programada pel dimecres 20 de novembre a les 18 hores, dins del cicle “Contes d’arreu del món” per a infants d’entre 4 i 8 anys.

A més, el 22 de novembre la biblioteca se sumarà a la commemoració del centenari del naixement de Teresa Pàmies amb una tertúlia al voltant de la novel·la “Testament a Praga” en el marc d’una sessió oberta del Club de Lectura Adult. L’activitat s’emmarca dins del cicle Clàssics catalans promogut pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari Català.

Pel que fa a les activitats amb inscripció prèvia, aquest novembre s’han programat dos tallers. Per una banda, els dies 11, 13 i 15 de novembre a les 18 hores s’oferiran tres sessions d’un taller de papiroflèxia a càrrec de Joan Vilanova per infants a partir de 7 anys, joves i adults que vulguin aprendre a construir figures de paper. Per l’altra, s’ha programat un taller familiar de realitat augmentada el dissabte 23 de novembre a les 11 hores que permetrà a les persones participants gaudir conjuntament de la tecnologia i del món del llibre en paper.  L’activitat, a càrrec de la directora de la Biblioteca de Móra d’Ebre, Maria Josep Clua, està pensada per infants d’entre 5 i 10 anys acompanyats d’una persona adulta i caldrà portar tauleta o mòbil.

Concurs de punts de llibre

Com ja és habitual, la biblioteca de Cambrils col·labora un any més amb el concurs de punts de llibre organitzat per l’Associació de Veïns del Barri de l’Estació. Els infants i joves que hi vulguin participar poden recollir la plantilla de participació o portar els seus treballs a la biblioteca fins al dia 16 de novembre. Les bases es poden consultar clicant aquí. El tema per als dibuixos, com en edicions anteriors, són festes del barri.

El lliurament de premis es portarà a terme el dissabte 30 de novembre a les 12 hores a la biblioteca. Es donarà un premi únic per modalitat. S’han establert tres categories segons les edats dels participants: infantil A (de 3 a 6 anys), infantil B (de 7 a 11 anys) i juvenil (de 12 a 15 anys). També es podran veure també tots els treballs presentats.

La programació del novembre es completa amb les activitats habituals per inscrits als clubs de lectura. Així doncs, els dimarts 5, 12, 19 i 26 continuaran les sessions setmanals de Llegim + per afavorir i acompanyar el procés d’aprenentatge lector millorant la dicció, i el 29 de novembre el Club de Lectura Infantil celebrarà la seva trobada mensual per comentar el llibre “Això és un secret que només sé jo” i el Club de Lectura Juvenil intercanviarà impressions sobre el llibre “Un fill” d’Alejandro Palomas. La biblioteca tancarà els dies 1 i 2 de novembre.

PROGRAMA D’ACTIVITATS DE NOVEMBRE

Xalem amb els contes

Animació a la lectura amb Sílvia Palazón

Dimecres 6 de novembre a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Bèèèè, contes d’ovelles, històries divertides on les ovelles són les protagonistes, sessió de lectura en família per a pares, mares i infants d'entre 5 i 7 anys.

Activitat inclosa al cicle “Xalem amb els contes” a càrrec de Sílvia Palazón,  pedagoga,  professora de teatre i contacontes.

Contes eròtics del Decameró

Activitat per a adults amb Rosana Andreu

Divendres 8 de novembre a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Contes eròtics del Decameró amb Rosana Andreu. Narració d'una selecció de contes eròtics del llibre de Giovanni Boccaccio.

Activitat per a adults.

Contes d’arreu del món

Hora del conte

Dimecres 20 de novembre a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, dins del cicle Contes d'arreu del món,  hora del conte amb taller a càrrec d'Ans Educació, s’explicarà el conte “Exploradors de l’Antàrtida”.

Per a infants d'entre 4 i 8 anys.

Tertúlia al voltant de la novel·la Testament a Praga

Activitat per a commemorar l’Any Teresa Pàmies

Divendres 22 de novembre a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Tertúlia per parlar de Testament a Praga, de Tomàs i Teresa Pàmies, a càrrec de Montse Barderi.

Sessió en obert del Club de lectura adult per a l’Any Teresa Pàmies en commemoració del centenari del seu naixement.

Activitat dins del cicle Clàssics catalans al vostre club de lectura promogut pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari Català.

“El 1958, quan va jubilar-se de la seva feina de jardiner municipal a Praga, Tomàs Pàmies va començar a escriure les seves memòries, i les va anar enviant a la seva filla Teresa perquè les hi passés a màquina sense tocar-hi res. El relat autobiogràfic de la vida de Tomàs s’intercala amb les reflexions que li adreça la filla des de París, deu anys més tard, quan ell ja és mort. Les dues veus s’expressen des de les respectives condicions d’home i dona de generacions diferents, que es respecten però sovint discrepen, i que convergeixen en la passió per la ciutat de Praga; el diàleg que teixeixen és punyent i ens dona un testimoni colpidor d’uns temps crucials. Aquest llibre fascinant va merèixer el Premi Josep Pla del 1970.”

Entrega de premis del 7è concurs de punts de llibre del barri de l’estació

El tema per als dibuixos, com en edicions anteriors, és sobre les Festes del Barri.

Dissabte 30 de novembre a les 12 hores, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, es lliuraran els premis del setè concurs de punts de llibre organitzat per l’Associació de Veïns del Barri de l’Estació.

Es donarà un premi únic per modalitat. S’han establert tres categories segons les edats dels participants: infantil A (de 3 a 6 anys), infantil B (de 7 a 11 anys) i juvenil (de 12 a 15 anys). També es podran veure també tots els treballs presentats.

Els infants i joves que vulguin participar en el concurs poden recollir la plantilla de participació o portar els seus treballs a la biblioteca fins al dia 16 de novembre. Les bases es podran consultar al web  http://www.cambrils.cat/biblioteca/la-biblioteca/activitats-pla-de-lectura/concurs-de-punts-de-llibre.

Activitats per a inscrits

Club de lectura fàcil

Trobades per a parlar i comentar la lectura escollida

Dilluns 4 i 18 de novembre a les 17.30 h, al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils, sessió dedicada a llegir i a comentar l’adaptació de Núria Climent Codina de la novel·la El vampir, de John William Polidori amb la coordinació d’Helena Martínez, del Servei Local de Català.

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells en col·laboració amb el Servei Local de Català.

Per a inscrits al club.

Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils

C/ Sant Plàcid, 18-20

Llegim+

Sessions setmanals que afavoreixen i acompanyen el procés d'aprenentatge lector millorant la dicció

Dimarts 5, 12, 19 i 26 de novembre de 17.30 a 18.15 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, taller per a alumnes de 3r de primària en el que els nens i nenes llegeixen llibres en veu alta, per torns i també es treballa la dicció, l’entonació i la comprensió lectora.

Per assistir-hi caldrà inscriure's prèviament.

Taller de papiroflèxia

Activitat per infants, joves i adults

Dilluns 11, dimecres 13 i divendres 15 de novembre a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Taller de papiroflèxia a càrrec de Joan Vilanova per aprendre a construir figures de paper. Activitat per a infants a partir de 7 anys, joves i adults.

Caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca.

Taller per a famílies: Realitat Augmentada

Activitat amb inscripció prèvia

Dissabte 23 de novembre a les 11 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Taller per a famílies: Realitat Augmentada. Permetrà als més petits, acompanyats d’un adult, gaudir de la tecnologia i del món del llibre en paper conjuntament, per jugar i aprendre.

Activitat per a famílies amb infants d’entre 5 i 10 anys a càrrec de Maria Josep Clua, directora de la Biblioteca Pública Comarcal de Móra d’Ebre.

Caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca i s’haurà de portar tauleta o mòbil.

Club de lectura infantil

Trobada mensual del club per a comentar el llibre Això és un secret que només sé jo

Divendres 29 de novembre a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, trobada per a comentar el llibre Això és un secret que només sé jo, d’Eulàlia Canal, amb la coordinació de Rosana Andreu.

Activitat per a inscrits.

Club de lectura juvenil

Trobada mensual del club per a comentar la novel·la Un fill d’Alejandro Palomas

Divendres 29 de novembre a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, trobada per a comentar la novel·la Un fill, d’Alejandro Palomas, amb la coordinació d’Eva Ferré.

Activitat per a inscrits.