La projecció es farà el 27 d'octubre a les 20h al cinema Rambla de l’Art i ja es poden comprar les entrades anticipades al web de la sala. L’acte també comptarà amb la intervenció del director, Ersin Çelik, i del productor Diyar Hess. L’activitat està organitzada per l’associació ACTE, el Banc del Temps i la regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació

La productora reusenca Alba Sotorra presentarà la seva última pel·lícula, “Per la Llibertat” el proper 27 d’octubre a les 10h al Cinema Rambla de l’Art de Cambrils. L’acte també comptarà amb la intervenció del director del film, el turc Ersin Çelik, i del productor Diyar Hess. Les entrades anticipades ja es poden comprar al web https://www.reservaentradas.com/cine/tarragona/rambladelart.

L’activitat, que se celebrarà seguint tots els protocols de seguretat, està organitzada per l'associació ACTE, el Banc del Temps i la regidoria de Cooperació de l'Ajuntament  de Cambrils, que enguany no han pogut portar a terme la tercera edició del cicle de cinema solidari “La Mar de Cinema”.

Precisament, la cineasta Alba Sotorra va ser l’ambaixadora de la segona edició del cicle, que va cloure amb el seu documental “Comandante Arian”, on conviu amb un batalló de guerrilleres kurdes.

El regidor Cooperació, Oliver Klein, ha afirmat que poder estrenar “Per la Llibertat” a Cambrils de la mà del seu director i productora és una bona ocasió per prendre consciència col·lectiva de l'escala global en la que estem vivint. “Una societat compromesa amb la justícia social és la que en situacions difícils com l’actual segueix reivindicant la defensa dels drets humans i Cambrils n'és un bon exemple”, ha assegurat el regidor.

Una història basada en fets i personatges reals

“Per la Llibertat” és una història basada en fets i personatges reals que ha format part de la selecció oficial a més de 10 festivals internacionals i ja s’ha estrenat a Japó, Suïssa, Alemanya i Regne Unit. Actualment està de gira per Espanya i properament també arribarà a França.

La Zilan, protagonista de la pel·lícula, torna a la seva ciutat natal en memòria del seu germà assassinat per ISIS, però tot ha canviat. Aviat es veurà involucrada en la lluita de resistència d’un grup de joves locals davant la brutal repressió de la policia i l’exèrcit. Basat en els diaris dels joves que van lluitar, el film explora l’esperança, l’amistat, el sacrifici i la pèrdua en una lluita per la llibertat.