El cos policial ha posat en marxa un servei especial de vigilància de bars, cafeteries, restaurants i locals d'oci. A partir de la mitjanit, la majoria d'establiments han tancat pel seu compte en compliment de la resolució. Les multes per incomplir la mesura cautelar poden anar de 3.001 a 60.000 euros.

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

La Policia Local de Cambrils ha donat ordre de tancament de 55 establiments en el marc d'un servei de vigilància especial que s'ha posat en marxa des de la mitjanit i fins a les 6 de la matinada i posteriorment ha continuat durant les primeres hores del matí d'aquest dissabte 14 de març.

Les patrulles han comprovat com a partir de la mitjanit la majoria de locals ja tancaven pel seu compte en assabentar-se de la mesura extraordinària. Tanmateix, han observat com altres establiments encara estaven oberts i amb públic, motiu pel qual entre les 00 i les 06 han hagut de donat ordre executiva de tancament a un total d'onze establiments de bar, bar musical, restaurant, cafeteria i d'oci. Els responsables dels establiments han complert i respectat aquesta ordre en tot moment.

A partir de les 6 de la matinada, i preveient l'increment de l'activitat normal en un cap de setmana d'una ciutat turística, s'ha coordinat la vigilància i control amb Mossos d'Esquadra. Els respectius comandaments han acordat que el control seria efectuat per la Policia Local cambrilenca i que Mossos Esquadra es farien càrrec de la resta dels municipis sense cossos policials.

Durant les primeres hores del dia, els efectius municipals han detectat que la majoria dels bars, cafeteries, restaurants i similars no obrien i acataven l'ordre del govern català, llevat d'un total de 44 establiments que no la complien, al·legant diversos motius, que eren fonamentalment el desconeixement de la resolució de l'autoritat governativa.

La Policia Local agraeix al sector empresarial que no hagi hagut de denunciar cap incompliment, ja que tots els afectats han col·laborat i han tancat els establiments. De la mateixa manera, avisa que l'incompliment d'una mesura cautelar dictada per una autoritat sanitària comportaria una denúncia a l'empresa titular per una infracció que és considera una falta greu, amb multes que poden anar de 3.001 a 60.000 euros.

Pel que fa a la mobilitat urbana a Cambrils, tant durant la nit com durant el dia s'ha detectat un significatiu descens del trànsit rodat i de vianants. Concretament, comparat amb els altres caps de setmana d'aquest hivern, el trànsit rodat s'ha reduït prop d'un 40 % i el de vianants un 33 %.