Els dispositiu va acabar amb nou persones identificades, dues detencions i 253 productes comissats. L’objectiu és impedir que els manters s’instal•lin entre els marxants. L’actuació s’emmarca dins la campanya per frenar aquesta pràctica irregular, molt estesa a l’estiu a les poblacions costaneres.

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

La Policia Local de Cambrils, els Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia de la Comissaria de Reus van organitzar un dispositiu conjunt contra la venda no sedentària irregular el passat dimecres a partir de les nou del matí al mercadet setmanal de Cambrils.

L’operació va acabar amb nous persones identificades, dues detencions i el comís  de 253 productes destinats a la venda.  L’actuació interpolicial es va desenvolupar tal com s’havia planificat, sense cap ferit i amb l’afectació mínima pels marxants i clients.

El dispositiu s’emmarca en la campanya per frenar aquesta pràctica irregular, molt estesa a l’estiu a les poblacions costaneres. El mercadet, que cada dimecres s’instal·la al passeig Albert, va ser el lloc escollit en aquesta ocasió perquè s’hi havia detectat la presència sistemàtica de venedors de “top manta”.

L’actuació va permetre sorprendre els manters i impedir que s’instal·lessin entre les parades dels marxants del mercadet com fan habitualment, identificar membres del grup que darrerament havien protagonitzat enfrontaments al centre urbà de Cambrils i comissar amb seguretat una gran quantitat de gènere de venda.

Els efectius policials van identificar un total de nou persones, entre les quals una va ser detinguda i trasllada a dependències policials pels agents del Cos Nacional de Policia per Infracció a la Llei d’ Estrangeria. A més, la Policia Local de Cambrils i els Mossos d’Esquadra van realitzar una segona detenció per un delicte contra l’ordre públic i una falta contra el patrimoni, comeses durant un actuació policial anterior.

Els 253 objectes destinats a la venda intervinguts són principalment samarretes d’equips de la Lliga de Futbol Professional; productes de marroquineria, bosses de mà i ulleres, entre altres.

Episodis violents

Les actuacions amb els venedors és cada cop més dificultosa i en alguns moments arriba a ser molt violenta quan els membres dels Cossos de Seguretat intenten portar a terme les identificacions dels infractors i les incautacions dels seus materials.

Justament aquest grup identificat dimecres ja havia protagonitzat diversos episodis violents i d’enfrontaments tant al mercadet com a l’àrea central urbana de Cambrils, així com altres fets a la zona del Prat d’en Fores. Per aquest motiu, en l’actuació del mercadet, els responsables policials van decidir reforçar la presència de policies, tan uniformats com de paisà. El resultat va ser una intervenció sense violència i amb la màxima discreció.

La campanya

Les tasques repressives de comís de material i sancions són només una petita part de la campanya contra el “top manta”. Com que el marc jurídic és limitat en aquest sentit, la campanya se centra en la conscienciació dels compradors de les conseqüències de la venda ambulant il·legal per la societat i la prevenció amb investigacions per detectar els magatzems de material falsificat i atacar el fenomen des del seu origen.