El sergent Carles Besora va recollir la distinció divendres en les jornades de seguretat urbana “Segucity” celebrades a Madrid. El jurat destaca les estratègies del grup de treball integrat per Mossos i comandaments de les Policies Locals de Cambrils, Mont-roig i Vandellós.

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

El sergent de la Policia Local de Cambrils Carles Besora va recollir divendres un dels IV Guardons PROMUSICAE-AGEDI a les Policies Locals per la Protecció dels Drets de Propietat Intel·lectual. El lliurament va tenir lloc a  Alcalá de Henares en el marc de les jornades de seguretat urbana “Segucity”, organitzades per Unijepol (Unió de Caps i comandaments de policies).

També van ser guardonats els comandaments de les Policies Locals i de Mossos d´Esquadra, tots ells del Districte Policial de Cambrils; el sergent en cap de la Policia Local de Mont-roig del Camp, Antonio Pacheco García, el caporal de la Policia Local de Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant, Sergi Navarro Lleixà, i el sergent sotscap dels Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Cambrils, Josep Manel Balanyà.

El jurat ha destacat la creació d'un grup permanent de treball conjunt integrat per Mossos d´Esquadra i comandaments de les Policies Locals de Mont-roig del Camp, Cambrils i Vandellòs i L´Hospitalet de l´Infant, en el qual s'han valorat estratègies de caràcter preventiu, dissuassiu i operatiu destinades a mitigar el fenomen del top manta en una comarca on aquesta activitat delictiva té una especial incidència.

Les reunions dutes a terme durant més d'un any en el si d'aquest grup –no solament de caràcter policial, sinó també abordant aspectes col·laterals tan significatius com el fenomen de la immigració il·legal, la conscienciació del consumidor, la difusió de publicitat alertant de les conseqüències negatives i sancionadores de la compra de productes piratejats, així com el intercanvi i cerca de sinergies amb els titulars de drets i marques–, han estat recollides en un ampli, significatiu i magníficament documentat informe on es detallen tots els aspectes més sensibles del fenomen del top manta, els seus efectes socials i econòmics, així com la visió policial del problema, oferint vies i estratègies molt positives per fitar i reduir aquest greu problema.

Amb tot, aquesta iniciativa conjunta, única en el seu gènere a nivell estatal, ha significat un valuós instrument d'experiència compartida per intentar tallar el problema de la venda il·legal de productes pirates en la via pública. La seva posada en pràctica durant el període estival a les zones d'influència d'aquests municipis ha significat una sensible reducció del nombre de venedors il·legals en carrers i zones d'oci, amb el consegüent benefici per al comerç legal i per a la imatge dels municipis afectats.