Els agents es desplacen un cop a la setmana a les oficines dels Centres Cívics de la ciutat per atendre les demandes del veïnat

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

La Policia Local de Cambrils està ara encara més a prop dels cambrilencs i cambrilenques. Aquest és l’objectiu del nou servei d’atenció al barri que s’ofereix als centres cívics de la ciutat. Un caporal i un agent de la Policia especialitzats en “relacions amb la comunitat” es traslladen setmanalment a una oficina dels diferents centres cívics de la ciutat per poder atendre a les demandes del veïnat de cada zona, principalment de caire no urgent. Els punts als quals s’adrecen són: el Centre Cívic de la Llosa i el de Molí de la Torre (en aquests dos casos, l’atenció es realitza quinzenalment), el Centre Cívic de Vilafortuny, el de Nou Cambrils, el de les Basses i l’oficina del Pla de Barris ubicada a l’antic Ajuntament, a la Plaça de la Vila.

La presentació de les noves oficines d’atenció al barri, ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la regidora de protecció ciutadana i mobilitat, Yolanda Quílez i el sotsinspector en cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha assenyalat que aquest era un dels punts inclosos en el Pla de Mandat: “Potenciar una Policia Local de proximitat, tot apropant la policia a la ciutadania, és un dels compromisos de l’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils. Creiem que el fet que els veïns i veïnes puguin acudir un dia a la setmana a les oficines d’atenció al barri per fer aquells tràmits, consultes o col·laboració relacionats amb la Policia Local, serà un pas endavant”. L’alcaldessa també ha recordat altres iniciatives que porta a terme la  Policia Local en la mateixa línia, com l’oficina d’atenció al pagès (OAP) situada a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils o un número de telèfon amb whatsapp, el 607 917 480, per tal d’aprofitar les noves tecnologies i les xarxes socials.

Per la seva banda, la regidora de protecció ciutadana i mobilitat, Yolanda Quílez, ha explicat que la prova pilot del servei, que funciona des de principis de juny, ha tingut molt bona acollida per part dels representants de les diferents associacions de barris del municipi, que ja no cal que es desplacin a l’oficina central de la Policia per realitzar aquells tràmits no urgents o menys complexos.

Finalment, el cap de la Policia Local, Josep Muñoz, ha assegurat que Cambrils és una ciutat extensa, amb molts habitatges aïllats i puntes de població que superen els 90.000 habitants. En aquest sentit, ha destacat l’aposta per aquesta xarxa de punts de trobada amb els barris per millorar la convivència i la seguretat. El sotsinspector també ha parlat dels nous reptes que ha plantejat l’evolució de Cambrils des que es va crear la Policia Local, el maig del 1956. Per acabar, Muñoz ha posat una nota nostàlgica i ha celebrat que, coincidint amb l’any del 60è aniversari, la Policia Local pugui tornar a les dependències on va començar, ja que l’actual oficina del Pla de Barris, a la plaça de la Vila, serà una de les sis oficines de barri.

Aquest és doncs un primer pas per tal de fer possible que la Policia sigui encara una mica més propera als veïns i veïnes de la ciutat.

 

Horaris d’atenció a les OAB’s de la Policia Local de Cambrils als Centres Cívics

Centre Cívic La Llosa (quinzenalment) dimarts de les 11h a les 13h.

Centre Molí de la Torre (quinzenalment) dimarts de les 11 a les 13h.

Centre Cívic de Vilafortuny: dimarts de les 17 a les 19h.

Centre Cívic Nou Cambrils: dimecres de les 11 a les 13h.

Centre “Les Basses”: dijous de les 11 a les 13h.

Oficina del Pla de Barris (Plaça de la Vila): dijous:  de les 17 a les 19h.