Els agents han abalisat la zona i estan protegint els animals perquè puguin entrar al mar

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

La Policia Local de Cambrils ha localitzat aquest matí 15 cries de tortuga babaua a la platja de l’Ardiaca, davant de l’Hotel El Dorado, després de rebre l’avís d’un veí que s’ha posat en contacte amb la recepció de l’hotel. Els agents han abalisat i inspeccionat tota la zona i estan vigilant i protegint els animals perquè es puguin endinsar al mar.

En aquest moment també hi estan treballant els agents rurals i estan a l’espera que arribin els experts de la Fundació per a la Conservació i Rescat d’Animals Marins (CRAM) per poder obrir el niu i ajudar a les altres possibles cries.

Aquest és el segon episodi de nidificació de tortuga babaua a Cambrils aquest estiu. El primer es va produir el passat 16 de setembre a la platja de Vilafortuny, on van néixer 17 animals més d’aquesta mateixa espècie.

La tortuga babaua és la tortuga marina més petita i abundant de la mediterrània. La seva longitud podria arribar aproximadament a 120 cm i el seu pes a 120 Kg El seu cos recobert d’escates epidermals queratinitzades és d’una coloració variable, la seva closca ressalta pels seus tons de marrons a vermellosos, la seva tonalitat és gairebé sempre més fosca a les zones centrals de la closca, el seu plastró és groguenc i la resta del seu cos groguenc i marró. Característiques diferenciadores d’aquesta espècie són els seus 4-5 escuts prefrontals al cap, 5 parells d’escuts costals situats a la seva dura closca i dues ungles per cada aleta.Com passa amb la resta de tortugues marines ni el seu cap ni les extremitats són retràctils.