El nou pont sobre el barranc del Regueral ha fet incrementar el trànsit en aquesta via

  • Categoritzat com: Comunicació Transport i Mobilitat (Aparcam)
  • Serveis associats: Policia

La brigada de la Policia Local de Cambrils ha instal·lat coixins berlinesos al carrer Monestir d’Escala Dei i a la cruïlla entre el passeig La Salle i l’avinguda Baix Camp per forçar als conductors a reduir la velocitat.

Aquestes plataformes elevades que es col·loquen a la calçada obliguen als turismes a passar per damunt però, en canvi, permeten que els autobusos puguin circular sense patir l'efecte d'elevació perquè l'amplada d'aquests vehicles fa que el coixí quedi entre les rodes.

L’objectiu de la mesura al passeig La Salle és que els conductors redueixin la velocitat abans del cediu al pas previ a l’entrada a la rotonda de l’avinguda Baix Camp i evitar col·lisions entre vehicles.

En el cas del carrer Monestir d’Escaladei, la instal·lació dels coixins respon a una demanda veïnal per pacificar el trànsit, que ha augmentat substancialment des que es va construir la passera sobre el barranc del Regueral, connectant-lo amb el carrer Colom.

El nou pont ha eliminat una barrera i ha acostat el barri al centre de la ciutat però també ha convertit un carrer residencial i amb molt poca intensitat circulatòria en una via de connexió ràpida i curta entre diferents punts molt utilitzada.

Aquest augment de circulació ha vingut acompanyat d’un increment de la velocitat, ja que el carrer Colom i Monestir de Poblet s’ajunten en línia recta, i per això s’ha optat per instal·lar aquest tipus de reductors de velocitat a la calçada.

D’altra banda, en l’àmbit de la mobilitat, en aquest moment la brigada està repassant la pintura viària de l’avinguda Diputació i posteriorment faran un repàs dels carrils bici dels passejos.