Les primeres inspeccions es van portar a terme ahir al matí a quatre establiments del municipi. S’han intervingut diferents articles adreçats a infants que no complien la normativa de seguretat.

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

La Policia Local de Cambrils i l’Agència Catalana de Consum van iniciar ahir dijous, 20 de desembre, l’operatiu “Joguina Segura” per controlar l’estat d’aquests productes adreçats als infants, en el marc de la campanya nadalenca per al consum segur. En el dispositiu també hi van participar Inspecció de Treball i Seguretat Social, Mossos d’Esquadra  i el Cos Nacional de Policia.

L’actuació conjunta va consistir en la inspecció de quatre establiments: dos comerços minoristes multipreus i un de compra-venda de productes de segona mà. El resultat va ser la detecció de diversos incompliments, que les persones responsables hauran d’esmenar i la retirada d’un total de 149 joguines. Entre els incompliments detectats  hi ha la manca d’advertiments de seguretat i del marcatge de la CE, no informar del fabricant ni indicar el número de lot i altres incompliments d’etiquetatge.

L’objectiu de la campanya és controlar comprovar que els articles que exposats a la venda i adreçats als infants s’ajustin a la normativa de seguretat, estiguin ben etiquetats i no es confonguin amb armes de foc.

La Policia Local ha valorat molt positivament l’inici de la campanya i l’evolució descendent del nombre joguines comissades des que es van començar a fer aquestes inspeccions, ja que això significa que les campanyes han funcionat i els comerços que no complien la normativa s’han adaptat. Cal tenir en compte que en l’operatiu de l’any 2014 es van haver d’immobilitzar quasi 500 joguines.

Les inspeccions es complementen amb la campanya informativa de l'Agència Catalana del Consum "Amb joguines segures, jugaràs més i millor" per conscienciar a les persones consumidores perquè comprin en establiments de confiança i parin molta atenció a l'etiquetatge. Els consells es poden consultar en aquest web http://consum.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Campanya-joguines-segures