L’Ajuntament ha reconegut la tasca de diferents membres del cos amb felicitacions i medalles al mèrit policial per diferents actuacions destacades. Durant l’acte s’han lliurat medalles a la fidelitat a deu agents que han prestat serveis de forma ininterrompuda al cos durant 15 o 30 anys. També s’han condecorat cinc treballadores i treballadors de l’Ajuntament per la seva col·laboració i membres d’altres cossos policials.

  • Categoritzat com: Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

La Policia Local de Cambrils ha celebrat avui al migdia la Diada del seu patró, Sant Miquel, amb el rendiment d’honors a la plaça de l’Ajuntament i el lliurament de distincions i guardons membres del cos policial que han realitzat actuacions destacades, treballadors i treballadores municipals que han col·laborat en diferents tasques i integrants d’altres cossos policials que han participat en operatius conjunts. L’acte ha començat a la plaça de l’Ajuntament amb tota la plantilla de la Policia Local fent la formació i ha continuat a la sala d’actes del Casal Municipal de la Gent Gran amb els parlaments de les autoritats.

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, ha posat en valor el mèrit de ser policia en la societat actual, mancada de valors, i ha destacat la tasca vocacional, la implicació, l’entrega i la fidelitat al servei públic dels agents per millorar la vida de la ciutadania. Durant la seva intervenció, l’alcalde també ha donat dades d’infraccions penals, que enguany s’han reduït a Cambrils, i ha assegurat que “no són fruit d’una casualitat sinó fruit de la feina ben feta i el treball conjunt de tots els cossos de seguretat”.   

En la mateixa línia, el regidor de Seguretat Ciutadana, Enrique Arce, ha explicat que Cambrils és el municipi de més de 20.000 habitant de la demarcació amb el millor rati de seguretat i ha agraït la feina professional i abnegada dels agents i el suport i sacrifici de les seves famílies. El regidor també ha avançat que el govern treballarà per augmentar la plantilla de forma progressiva, tancar la negociació del conveni i per implantar tecnologia que millori l’eficàcia de les actuacions. Finalment, Enrique Arce ha aprofitat la diada per demanar la col·laboració dels altres cossos de seguretat per abordar el “problema de les màfies de venda il·legal de material falsificat” al Cap Sant Pere.

Per la seva banda, la nova cap de la Policia Local, Raquel López, ha afirmat que “en un món cada vegada més hostil i volàtil, l’important és escoltar i generar empatia amb la ciutadania, intentant resoldre les seves queixes de la forma més eficient possible, millorant la transparència i la comunicació, perquè la seguretat no és només el que diuen les estadístiques”. “Tenim una plantilla molt compromesa, on es treballa la informació que rebem de la ciutadania i dels policies desplegats al carrer, per aconseguir en moltes ocasions anticipar-nos als delictes i en d’altres la detenció dels seus autors”, ha afegit la inspectora.

La cap de la Policia també ha donat algunes dades de diferents unitats de la policia que de vegades no tenen un reconeixement o visibilitat. Com a exemples, la unitat de Relacions amb la comunitat ha atès més de 200 conflictes, la unitat d’Agents Escolars ha impartit sessions a un total de 1.741 alumnes durant el curs escolar 2022-2023, la Xarxa d’Atenció a la Víctima ha realitzat 497 requeriments i accions durant el 2022, la sala de comunicacions ha gestionat més de 30.000 trucades, l’oficina d’atenció i recollida de denúncies ha instruït 1.483 atestats, la unitat de la policia administrativa ha investigat 123 fet i n’ha resolt 41 amb 57 detinguts i 25 investigats, i la patrulla verda ha gestionat més de 960 incidències.

Després dels parlaments, com ja és habitual, s’ha projectat un vídeo sobre les tasques que realitza la policia, que enguany ha fet especial èmfasi en les dones de la Policia Local de Cambrils, que per primera vegada lidera una dona, després de 67 d’història. El reportatge ha inclòs el testimoni de la primera dona que va ser policia local de Cambrils, fa 40 anys, i d’altres policies que integren el cos.

El lliurament de distincions i guardons ha començat amb les medalles a la fidelitat per homenatjar a policies amb una dilatada trajectòria al cos. En total, s’han lliurat set medalles en la categoria d’or amb motiu de 30 anys de servei continuat i tres medalles de bronze pels 15 anys de servei.

Posteriorment, el comandant de la caserna de la Guardia Civil de Cambrils, que en breu deixarà el càrrec amb motiu de la seva jubilació, ha rebut la Medalla de Bronze amb distintiu blau per la seva col·laboració al llarg dels anys, que han contribuït a millorar la seguretat del municipi i a donar prestigi al cos de al Policia Local de Cambrils.

En l’apartat de les felicitacions, s’ha reconegut la tasca d’una trentena de membres de la Policia Local, treballadores municipals i altres cossos policials que durant el darrer any han realitzat actuacions meritòries pel risc que comporten o la importància dels resultats obtinguts.

Les felicitacions a agents locals han estat per actuacions relacionades amb la unitat d’atenció a la violència de gènere, a menors i persones vulnerables; per la resolució de diversos delictes, investigacions, recerques, identificacions i detencions, per l’inici de diligències d’un operatiu de la Guardia Civil que va acabar amb la detenció de 24 persones i la intervenció de més de 110 quilos de marihuana, o també en l’àmbit esportiu per haver aconseguit 5 medalles d’or i una de plata en campionats europeus de policies i bombers.

D’altra banda, també han rebut felicitacions membres d’altres cossos policials: el subinspector de la Unidad de Redes, Immigración i Falsedades Documentales de la comissaria local del Cos Nacional de Policia de Reus per la col·laboració en diferents actuacions i detencions, un agent de la mateixa comissaria per una instrucció conjunta en un delicte d’usurpació d’identitat; un sergent de la comissaria de districte de Mossos d’Esquadra de Cambrils pel treball conjunt que va permetre detencions i investigacions de furts i robatoris, i un sergent primer de la Guardia Civil per un operatiu contra el tràfic de droga.

Finalment, s’ha reconegut la tasca de cinc treballadors i treballadores municipals que han col·laborat amb el cos: dos oficials la brigada municipals que s’han implicat amb la Policia Local més enllà de les seves funcions, el Departament de Salut de l’Ajuntament per la seva intervenció ràpida i resolutiva i la seva col·laboració continua en situacions de risc; la tresorera de l’Ajuntament pel lideratge d’una investigació sobre irregularitats econòmiques, i una tècnica del Departament de Serveis Jurídics pel seu compromís amb l’ordenança municipal de convivència ciutadana.

La Diada de la Policia de Cambrils ha comptat amb l’assistència del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré; el Subdelegat de Defensa, Antonio Bergoñós; la director territorial d’Interior, Eli Llombart; el comandat naval de Tarragona, Juan José Ruiz; l’intendent cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona de Mossos d'Esquadra, Vicenç Lleonart; el tinent coronel cap de la comandància de la Guardia Civil a Tarragona, Jordi Verger, el cap provincial de la Policia Nacional a Reus, José Miguel Cañete; i altres autoritats i comandaments dels diferents cossos policials, bombers, Protecció Civil, Inspecció de Treball, Departament de Consum, agents rurals i representants de l’Asssociació Internacional de Policies a Tarragona.