El cos policial cambrilenc ha identificat el presumpte autor de furt gràcies a noves dades aportades per la denunciant. A més del valor econòmic, el vehicle de la marca Velosolex tenia un valor sentimental per la seva propietària, ja que era un record del seu avi francès.

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

La Policia Local de Cambrils ha aconseguit recuperar un ciclomotor històric de la marca francesa Velosolex que havia estat sostret durant l’estiu del 2018 en un pàrquing comunitari. La Unitat de Policia Administrativa i Seguretat (UPAS) va reprendre la investigació aquest juliol gràcies a nova informació aportada per la denunciant.

Amb aquestes noves pistes, i després de diverses gestions d’investigació fetes pels agents locals, es va poder identificar el presumpte autor del furt. L’home va ser informat dels fetes i va accedir de manera voluntària a retornar el vehicle que es trobava al magatzem d’un conegut seu a l’Hospitalet de l’Infant.

El presumpte culpable va ser investigat per un delicte de furt, va prestar declaració a les comissaria de la Policia Local amb la preceptiva assistència lletrada i les diligències seran remeses en les properes hores al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Reus per iniciar el procediment penal.

El vehicle, fabricat als anys 50, ja s’ha lliurat a la seva propietària legítima en qualitat de dipòsit judicial. La propietària, resident a Cambrils, ha agraït a la Policia Local de Cambrils les gestions fetes i el desenllaç final dels esdeveniments. Cal destacar que a banda del valor econòmic, el ciclomotor tenia un valor sentimental molt important per la seva propietària, ja que era un llegat del seu avi francès ja difunt.

El Velosolex, conegut més popularment com a Solex i també amb el renom de “mosquito”, és un ciclomotor o bicicleta motoritzada, que va ser produïda originalment pel fabricant francès Solex, amb seu a Courbevoie, prop de París. La companyia  fabricava radiadors centrífugs, carburadors , i micròmetres, abans que es ramifiquessin al sector del motors i bicicletes.

El ciclomotor va ser creat originalment durant la Segona Guerra Mundial i produït en sèrie a partir de l’any 1946. Des de llavors es va produir en vàries versions, però sempre mantenint el mateix concepte d’un motor amb transmissió a la roda davantera d’una bicicleta.