Un concurs per l’ús del transport públic urbà sortejarà entre els usuaris xecs regal per comprar als establiments associats a la Unió de Botiguers de Cambrils

  • Categoritzat com: Comunicació Transport i Mobilitat (Aparcam)
  • Serveis associats: Policia Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

Del 12 al 18 d’octubre, la Policia Local de Cambrils i Aparcam col·laboraran una edició més en la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que es desenvolupa sota el lema europeu ‘Tria. Canvia. Combina’. Cambrils, amb la Setmana del 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyant-nos del domini del cotxe particular, cap a un transport públic més sostenible, segur i saludable.

Els cambrilencs i cambrilenques ja estan canviant en els darrers temps la seva manera de desplaçar-se, i això permet que puguin augmentar els seus nivells d’activitat física, alhora que contribuir a millorar la qualitat de l’aire que es respira a la ciutat i ajudar a prevenir els accidents de trànsit.

Alguns dels objectius que es pretén assolir amb la celebració d’aquesta Setmana és estimular un comportament ciutadà en relació amb l’ús del vehicle que sigui compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, la protecció de l’aire i el consum racional de recursos energètics; sensibilitzar a la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport; impulsar l’ús de mitjans de transport sostenibles; potenciar el retrobament del ciutadà amb la ciutat; sensibilitzar sobre els accidents de trànsit i la defensa dels ciutadans més dèbils: els infants.

Les activitats programades

Enguany han programat un seguit d’activitats destacades encaminades a assolir aquests objectius.

Per tercera vegada es durà a terme l’activitat ‘Temps de passeig’, una transformació durant unes hores d’un tram de carrer convencional en un ‘carrer per conviure’. Es tracta d’un espai on el vianant té la prioritat per gaudir de la convivència i el contacte ciutadà i on els infants poden passejar i els veïns es poden trobar simplement per caminar o contemplar el paisatge. Per tal de fer-ho possible, es tancarà el trànsit a motor al carrer Pau Casals (excepte pels veïns amb entrada d’aparcament) entre els carrers Drassanes i Barques. Aquests talls tindran lloc del 15 al 17 d’octubre i en la franja horària de 17 a 20 hores. L’objectiu de la iniciativa és poder reflexionar sobre la pacificació del trànsit en el barri del Port.

Una altra de les iniciatives que tindran lloc durant aquests dies és la campanya ‘Viatja i guanya’. Totes aquelles persones que utilitzin el bus urbà del 13 al 16 d’octubre rebran una butlleta amb la qual podran participar en el sorteig de xecs regal per comprar en establiments associats a la Unió de Botiguers de Cambrils, entitat col·laboradora d’aquesta iniciativa. La iniciativa pretén presentar a la ciutadania de Cambrils el transport públic com una bona opció per als seus desplaçaments diaris d’oci, compres i serveis.

La Bicicleta, una bona alternativa de transport

Per tal de fomentar l’ús de les bicicletes entre els cambrilencs i cambrilenques, també s’han programat tres pedalades que tindran lloc el dimecres 14, el dijous 15 i el diumenge 18 d’octubre. Aquestes estan organitzades per centres escolars de la població i compten amb la col·laboració d’AMPES i la Unitat dels Agents Escolars de la Policia Local de Cambrils.

ATM Camp de Tarragona i Aparcam facilitaran material promocional per als participants. A més, serà un bon moment per tal que la gent pugui rebre més informació del biciregistre, un sistema d’identificació de les bicicletes mitjançant un adhesiu de mot difícil destrucció que deixa un número permanent al quadre de la bici. Aquest registre acredita la propietat de la bicicleta i en facilita la identificació en cas de robatori.

Cursa de Transports Camp de Tarragona

També cal destacar la celebració de la Cursa de Transports Camp de Tarragona, prevista pel dia 15 d’octubre. Es tracta d’una cursa de transport metropolitana destinada a ajuntaments, entitats socials, associacions, clubs de ciclistes, operadors de transport públic, instituts, universitats i centres generadors de mobilitat en general. La cursa té per objectiu comparar temps, costos i consums d’energia i emissions de CO2 dels diversos mitjans de transports participants.