La iniciativa, que compta amb la col·laboració de 160 cossos de tot Espanya, ha recaptat un total de 713.404 euros des del 2017. El 2022 ha batut el rècord de recaptació amb 180.803 euros ingressats en un sol any per seguir lluitant contra el càncer infantil.

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local Salut pública
  • Serveis associats: Policia

La Policia Local de Cambrils ha aconseguit gairebé el 50% dels 713.404 euros recaptats per la campanya Escuts Solidaris #PelsValents des del 2017 fins ara per finançar el Pediatric Cancer Center de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i la recerca del càncer infantil. Cal destacar que aquest 2022 la iniciativa ha batut el seu propi record de recaptació i en un sol any ha pogut fer una donació de 180.803 euros.

Bona part d’aquests diners han estat recollits a Cambrils amb l’organització de nombrosos esdeveniments i activitats per recollir fons. Algunes de les accions realitzades al municipi durant aquest últim any han estat el campionat de pàdel de  Cambrils, el torneig IPA, les sessions de fotografies de Criteri Fotogràfic, un concert de l’Escola Municipal de Música, una jornada d’osteopatia solidària, la 3a Milla Urbana, la Master Cup Regatta o la festa de Halloween de l’Escola Mas Clariana, entre altres.

A més, la campanya ha tingut presència en esdeveniments com la Fira del Vi, la Fira Multisectorial, el mercat de Sant Jordi, el mercat de Nadal, la fira de rebaixes i, fins i tot, en activitats organitzades fora del municipi com el Christmas Market de l’escola Aura de Tarragona, la festa de cloenda d’un bar de Salou o l’actuació d’un cor rociero a Miami Platja. A banda, també s’han recaptat diners amb la venda de loteria i de productes solidaris a través de diversos establiments col·laboradors de Cambrils.

Escuts Solidaris és la iniciativa impulsada per Albert Brunet i Xavier Muñoz, caps de la Policia local de Sant Celoni i de Caldes de Malavella, i per Sito Cano, agent de la de Cambrils. La idea original que van tenir en el seu inici, i que ràpidament es va convertir en tot un èxit, va ser la de personalitzar l'escut de la policia i fer-ne un amb el lema “pels valents”, a canvi d'un donatiu de 4 euros.

A aquests primers cossos policials, ben aviat se n'hi van sumar 160 a tota Espanya, a més d'altres grups professionals com els Mossos d'Esquadra, el cos de Bombers de la Generalitat o el col·lectiu d'Emergències Mèdiques.

La unió i l'impuls d'aquest gran moviment ciutadà, amb l'ajuda de l'àmplia oferta de productes #PelsValents que ofereixen, com les mascaretes, les dessuadores, les motxilles, els clauers, els rellotges Fit&Fun o els auriculars per bluetooth, i els més de 25 esdeveniments solidaris organitzats al llarg de l'any, ha aconseguit recaptar el 2022 aquesta xifra de 180.803 euros, que sumada al que han aconseguit els anys anteriors, arriba a un total de 713.404 euros.

Des de l’Hospital de Sant Joan de Déu han afirmat que les iniciatives com aquesta són de vital importància per continuar impulsant i fent sostenibles un gran nombre de línies de recerca, amb les quals les persones que es dediquen a la investigació i l’oncologia esperen, algun dia, curar el 100% dels infants diagnosticats de càncer infantil.

Com a reconeixement a la campanya #PelsValents, una de les habitacions del nou hospital porta el nom de l’associació i llueix l’escut de les policies locals a la porta. Es tracta d’una de les dues habitacions de pressió negativa per a infants que tenen immunodeficiència greu a causa d’un trasplantament de medul·la.