El 12 de maig l’alumnat de l’institut Josep Tapiró i l’IFE Reus portarà a terme l’acció, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i el Patronat de Turisme. La iniciativa forma part de la campanya de Let’s Clean Up Europe, amb un conjunt d'activitats de sensibilització mediambiental.

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals
  • Serveis associats: Platges de Cambrils

El 12 de maig l’alumnat de l’institut Josep Tapiró i l’IFE Reus portarà a terme l’acció, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i el Patronat de Turisme

La iniciativa forma part de la campanya de Let’s Clean Up Europe, amb un conjunt d'activitats de sensibilització mediambiental

L’alumnat del CFGS EAS Socioesportiu de l’IES Josep Tapiró i de l’Itinerari Formatiu Específic (IFE) de Reus  celebraran el proper 12 de Maig la II Jornada Antiplàstics La Llosa 2023. Aquesta campanya està inclosa en l'acció comunitària de Let’s Clean Up Europe, amb un conjunt d'activitats de sensibilització mediambiental i activitats ludicoesportives adreçades a la comunitat educativa dels dos centres.

La iniciativa, que es porta a terme a Cambrils per segona vegada, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils, el Patronat Municipal de Turisme de Cambrils i les empreses Ingesol i Secomsa. L’objectiu és conscienciar la població i fomentar la reducció i recollida de plàstics i d’altres deixalles que són dipositades per l’acció humana o per les pluges a les platges de la Costa Daurada.

Amb l’eslògan “La Llosa no és cap Brossa” l’alumnat dels dos centres farà sessions prèvies de sensibilització  juntament amb accions de prevenció i consells per a la ciutadania, dins del projecte ApS ( Aprenentatge per un Servei), utilitzant els canals de divulgació de les xarxes socials com Instagram (stories i publicacions) o TikTok.  Paral·lelament, es treballarà l'ús de les Tecnologies d’Aprenentatge i Coneixement (TAC), així com la difusió de continguts educatius per a altres usuaris i l’ús responsable les xarxes socials.

Let's Clean Up Europe

Let’s clean up Europe és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) coordina totes aquestes accions, promogudes per administracions públiques, associacions, centres excursionistes, escoles i instituts, empreses i ciutadans.

Col·laboració dels centres educatius

“Les nostres capacitats sempre seran més grans que qualsevol discapacitat”.  El conveni de col·laboració s’insereix en un programa de treball conjunt entre els dos centres educatius, i en el darrer curs amb la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Reus i el CN Reus Ploms.

En representació de l’equip docent del Josep Tapiró, Silvia Cardaci,  juntament amb els seus alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior EAS (Ensenyament d’Activitats Socioesportives), apliquen els continguts curriculars amb la preparació i realització d’activitats inclusives per l’alumnat de l’Itinerari Formatiu Específic (IFE),  treballant la proximitat, la individualització i ampliar l'experiència en la seva formació, adquirint habilitats tant comunicatives com professionals posant en pràctica els continguts treballats a l’aula.

És en virtut d’aquesta manera d’actuar que, des de fa quatre anys, els dos centres educatius amb David Montes de l’Institut Domènech i Montaner com a representant de l’equip docent,  participen activament en la formació de l’alumnat i aquest curs per segona vegada, de manera conjunta,  en un programa d’acció comunitària com es Let’s Clean Up, sensibilitzant al nostre entorn i ajudant a la cura del nostre territori.