Els agents van participar en un taller formatiu al Centre Horus de Pratdip centrat en espècies que requereixen una cura especial

  • Categoritzat com: Comunicació Sostenibilitat Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

Els agents de la Unitat de Patrulla Verda i Medi Ambient de la Policia Local de Cambrils van participar en un taller de manipulació d’animals, a càrrec del Centre Horus de Pratdip. El formació, que es va portar a terme el passat 15 de juny, va permetre als agents fer un tast de diferents espècies que tant per la morfologia com per les característiques precisen d’una manipulació específica.

El taller va anar a càrrec de Marc Aguilar, expert en flora i fauna i guia del Centre Horus, que va ensenyar als agents com manipular animals que requereixen una cura especial pel potencial lesiu que poden ocasionar. Un bon exemple d’això  va ser el tractament amb escorpins, taràntules, serps constrictores o aus rapinyaires amb qui de vegades els agents s’han hagut d’enfrontar.

Aguilar els va donar consells com posar-se guants, dur ulleres i preparar el lloc on dipositaran els animals temporalment  fins a l’arribada al centre d’acollida. Pel que fa a les serps, els va indicar que es rentessin les mans abans d’agafar-les per evitar mossegades innecessàries perquè tenen un sentit de l’olfacte molt desenvolupat. En aquest sentit, els policies van aprendre i practicar com agafar una falsa serp del coral. A més, l’expert també els va ensenyar una representació de la flora autòctona amb propietats terapèutiques i curiositats del propi entorn.

El taller es va portar a terme arran de les necessitats de la Patrulla Verda, que quan pugen les temperatures ha de cobrir serveis d’allò més diversos. Aquesta Unitat, que enguany commemora el 25è aniversari i s’emmarca com pionera a Espanya en l’àmbit de Medi Ambient, ha realitzat serveis tan variats com ara la recuperació d’una serp de dos metres de llargada de l’interior d’un garatge, la reintroducció d’una tortuga babaua per avarament a la platja de la Llosa o el control de nius d’abelles.

El Centre Horus està situat a Pratdip, en un enclavament feréstec de la Serra de Llaberia amb fàcil accés. La fundació col·labora colze a colze amb agents rurals i altres entitats per a la cura i la recuperació d’animals així com reintroduir-los al medi.