El projecte està inclòs en el programa iCambrils Smart city i en l’estratègia de Cambrils Govern Obert

  • Categoritzat com: Comunicació Govern Obert

Cambrils ja disposa d’una aplicació que permet accedir a tota la informació municipal. Porta per nom ‘Cambrils’ i els usuaris que la descarreguin podran escollir si hi volen accedir com a residents, és a dir, com a veïns i veïnes de Cambrils, o bé com a visitants.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el regidor de Joventut, Transparència i Noves Tecnologies, Eduard Pellicer i la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, han presentat aquest matí la nova aplicació. Mendoza ha assenyalat que aquesta presentació forma part de la estratègia “inclosa en el Cambrils Govern Obert, ja que els objectius d’aquest govern municipal són: apropar la gestió municipal, la transparència i el rendiment de comptes a la ciutadania”.  En aquesta línia, Pellicer ha assenyalat que un dels punts forts de l’aplicació “és la simplicitat i la usabilitat del projecte. Els usuaris trobaran en una única aplicació tota l’oferta municipal i la podran consultar en mobilitat, és a dir, des dels seus dispositius mòbils”. Per altra banda, la regidora Dalmau ha destacat que els visitants podran escollir la descàrrega d’informació en sis idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany i rus, “cosa que facilitarà la informació sobre tots els punts d’interès, comerços, allotjament o restaurants, entre d’altres, que vulguin cercar els visitants”.

 

Agenda, notícies i xarxes socials alguns dels continguts més destacats

Des de la nova app es podrà consultar:

-          Agenda i notícies de Cambrils

-          Directori de Comerços, establiments gastronòmics i hoteleria, amb informació de contacte, rutes per arribar i indicacions.

-          Punts d’interès i atractius turístics pels visitants

-          Xarxes socials municipals, per tal d’estar informat al minut, malgrat no ser seguidor d’aquestes xarxes

-          Campanyes i esdeveniments importants

Es tracta d’una aplicació molt intuïtiva per tal de facilitar la seva navegabilitat. Precisament, un dels valors de la app és la possibilitat de crear campanyes i promocions destacades des de la mateixa app, i sense que els usuaris hagin de fer cap descàrrega d’una solució específica.

La primera mostra d’això s’ha realitzat per la Festa Major de Sant Pere, quan s’ha desenvolupat una campanya a través de la pròpia app que ha permès als usuaris accedir a tots els recursos de la festa sense haver de fer cap descàrrega.

Els continguts de la nova aplicació són contrastats atès que surten de la pròpia pàgina web de l’Ajuntament de Cambrils. S’assoleix així un dels objectius, ja que el sistema és autònom i sostenible de forma que reutilitza tota la informació ja disponible als canals actuals, com la web i les xarxes socials, i es canalitza mitjançant l’app on està el resident o el visitant.

L’aplicació es pot descarregar ja per Android i IOS.

Multicanalitat i ecosistema

El sistema, més enllà d’oferir-se pel canal mòbil, permet la multicanalitat i, per tant, tota la informació de l’app també està disponible en les pantalles interactives ubicades en diferents punts del municipi. Així mateix, el sistema ha permès construir el portal captiu del nou servei Wi-fi Cambrils Connecta, el qual es basa en la mateixa plataforma i font d’informació.

L’app Cambrils ha estat desenvolupada des de Ubime, una app que permet navegar per la informació, oferta d’esdeveniments i serveis de diferents municipis. Això es converteix en una nova via de captació de possibles usuaris i potencials visitants al municipi. D’aquesta manera es generen sinèrgies i s’aprofiten economies d’escala, recursos i visibilitat.

 

Observatori Internet

El telèfon mòbil ja és el dispositiu més elegit com a primera opció per connectar-se a Internet segons l’Observatori Internet 2015 de la Diputació de Tarragona. Per un 42% dels usuaris és la primera forma d’accedir a la xarxa, i per un 27% és la segona.

El 83% de la població del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre utilitza Internet de forma habitual, un percentatge lleugerament superior a l’obtingut el 2014 (80%). La disponibilitat d’Internet puja lleugerament i es situa al 86%.