El grup Sabor de Gràcia actuarà el 22 de juliol a Cambrils La Nit de la Rumba Catalana persegueix l’objectiu de promoure, integrar i donar a conèixer aquest estil musical

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La Nit de la Rumba Catalana tindrà lloc el dia 22 de juliol a les 22h al Passeig de les Palmeres de Cambrils.

 

L’Ajuntament de Cambrils, des del departament de Cultura, recolza amb aquest acte la candidatura de declaració de la Rumba Catalana com a Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO.

 

El regidor de Cultura i Festes, el Sr. Lluís Abella, ha destacat que “la millor manera de fer-ho és donant visibilitat a aquest estil i programant-lo per tal que formi part del nostre patrimoni cultural i festiu”. Ha afegit que “treballarem perquè aquest projecte que avui comença es consolidi al llarg del temps i que, cada juliol, Cambrils pugui gaudir de la Nit de la Rumba Catalana”.

 

El passat 25 de juliol del 2015, la Rumba Catalana va ser declarada Patrimoni Cultural i Música Popular i Tradicional de Catalunya.

 

La Rumba Catalana arriba a Cambrils de la mà de Sabor de Gràcia.

Sabor de Gràcia es va formar a finals de 1994 de la mà d'un gitano del barri barceloní de Gràcia, Antonio "Sicus" Carbonell. Avui, gràcies a la seva trajectòria i a la repercussió dels seus 6 treballs discogràfics, s'han convertit en el grup de referència de la rumba catalana i en els impulsors que la Rumba Catalana sigui Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO. El Parlament de Catalunya ha fet una declaració institucional de recolzament al projecte de la candidatura.


En la Nit de la Rumba Catalana, Sabor de Gràcia presenta el seu treball “Gitanos Catalans: 25 anys de Sabor de Gràcia”, que combina l'essència rumbera més clàssica (guitarres, percussió i palmes) i la fusió amb estils com l'ska o les músiques balcàniques. És un projecte amb contingut social i alhora un himne als gitanos catalans i una reivindicació de la seva cultura universal.