Una de les novetats d’aquesta edició especial serà la inauguració d’una exposició que recull algunes de les millors imatges d’aquest quinze anys de l’esdeveniment artístic i cultural. L'associació col·labora del Banc d’Aliments de Cambrils que recolliran llet i llaunes de conserves per a les famílies de Cambrils amb pocs recursos.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Joventut

Torna la Nit d’Artistes de Cambrils. L’esdeveniment artístic del Camp de Tarragona tornarà el proper 20 d’agost al Parc del Pinaret de Cambrils en un llarg espectacle nocturn que comptarà amb divuit actuacions i prop d’una cinquantena d’artistes, molts dels quals, repeteixen procedents d’edicions anteriors, però com sempre, amb novetats. La màgia, l’humor, la dansa, o les activitats musicals estaran com sempre dinamitzades per la Banda de la Gamba, que es recupera d’edicions anteriors i que farà de fil conductor de l’esdeveniment artístic.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació del certamen a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el regidor de Joventut, Eduard Pellicer i Pere Martí, de la NAC (l’associació Nit d’Artistes de Cambrils). L’alcaldessa ha destacat que aquesta és una iniciativa dels propis joves que “amb empenta i ganes de fer coses, s’ha convertit ara en una entitat consolidada”. És per aquest motiu que Mendoza ha aplaudit aquesta iniciativa “perquè dóna resposta a la necessitat dels artistes d’actuar. És un aparador perquè els creadors del municipi i de la comarca tinguin l’oportunitat de pujar a un escenari i donar-se a conèixer”.

En la mateixa línia, el regidor de Joventut ha afirmat que el suport a la Nit d’Artistes és una mostra de l’ADN del Departament de Joventut de fer participar els joves i ajudar-los en les seves pròpies iniciatives. Pellicer, que a més de ser regidor va ser un dels fundadors de la Nit d’Artistes, ha agraït la valentia dels que fa 15 anys van apostar per aquest grup de joves i ha recordat els inicis de l’associació.

Per la seva banda, Pere Martí ha explicat que la Nit d’Artistes conserva el mateix esperit que quan va néixer per donar resposta a artistes amateurs que volen pujar a l’escenari per mostrar el que saben fer. En aquest sentit, el president de l’entitat ha explicat que artistes que ara tenen companyia com Arnau Colom a Guillem Albà van fer les seves primeres passes a la Nit d’Artistes. Per acabar, Martí ha fet un repàs al programa d’activitats. Entre la programació destaca la festa Holi, que repeteix després de l’èxit de l’any passat i que enguany serà nocturna per atraure encara més públic, i l’exposició per celebrar el 15è aniversari, que reviurà les diferents edicions a través de fotos, cartells o samarretes.

Finalment, Lluís Rovira, en representació del Banc dels Aliments, ha agraït la l’organització que els doni l’oportunitat de ser-hi presents per recollir aliments i ha fet una crida perquè els assistents hi col·laborin, especialment amb productes d’higiene personal, llet, oli i conserves enllaunades.

El cartell d’activitats de la NAC s’allargarà una setmana

Tot i que l’espectacle central de la NAC té lloc el dissabte, durant tota la setmana es celebraran diferents activitats pensades per a tota la família que ajuden a difondre l’esdeveniment.

El programa d’activitats és el següent:

Dimarts 16 d’agost, a les 20:00, a l’Ateneu Juvenil

Inauguració de l’exposició “XV edicions de la NAC”.

Dijous 18 d’agost, a les 16:30, a la Plaça del Setge

Festa de l’escuma amb la Companyia Festa i Fusta. Activitat gratuïta.

Dijous 18 d’agost, a les 18:00, a la Plaça de la Vila

Jocs de fusta familiars amb la Companyia Festa i Fusta. Activitat gratuïta en col·laboració amb Vila Centre.

Divendres 19 d’agost, a les 22:30, al Passeig de les Palmeres (platja)

Festival Holi: esclat de colors mentre es balla amb la música més festiva. La venda de pintura començarà a les 22:00. Servei de bar.

La Nit d’Artistes més solidària

Per segon any consecutiu, l’entrada a l’espectacle del dissabte 20 d’agost al Parc del Pinaret serà solidària. Una vegada més, la NAC col·labora amb el Banc d’Aliments de Cambrils i, atès que l’entrada és gratuïta, es demana la col·laboració del públic portant llet o llaunes de conserva. Els aliments recollits es distribuiran entre les famílies de Cambrils que més ho necessitin.