El Parc del Pescador acollirà “Cambrils, entrada al País del Vi” el Parc del Pescador de l’11 al 13 d’octubre. Participaran a la jornades 25 cellers d’arreu de la província amb representació de totes les D.O tarragonines. Diversos restaurants i productors cambrilencs oferiran les degustacions gastronòmiques. Les xerrades culinàries a càrrec de l’Associació Societas Coqvinària Cambrils seran una de les novetats d’enguany.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

La Mostra del Vi i Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi” arriba a la seva desena edició amb més cellers, més oferta lúdica i showcookings. De l’11 al 13 d’octubre, l’esdeveniment omplirà el Parc del Pescador de Cambrils de degustacions de vi i gastronomia, tastos guiats,  tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres activitats. La mostra, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca. L’horari de la fira, que enguany s’ha ampliat, serà d’11 a 15 i de 18 a les 23 hores. El programa complet es pot consultar des d'aquest enllaç http://incambrils.com/pdv/programa.pdf.

En aquesta desena mostra es podran degustar una gran varietat d’excel·lents vins que aportaran 25 cellers (6 més que l’any passat) de les diferents D.O de la demarcació. Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec dels restaurants Can Bosch, Taller 9, Petit Vegan, Plan B, El Tamboret, Factory Burguers, M’Art, La Stiva i Daniel Salinas, juntament amb l’associació gastronòmica Societas Coqvinària de Cambrils, que s’encarregarà dels showcookings de diumenge. A més, per primera vegada la mostra inclourà la final del Vermuting, que comptarà amb la participació de Miramar, Rincón de Diego, l’Original Experiències Gastronòmiques, Mar del Priorat, Ches Burger i Estival Eldorado Resort.

Els cellers

Els cellers participants de la desena edició són Molí de Rué (D.O Tarragona), Alimara (D.O Terra Alta i D.O Cava, Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins (D.O Terra Alta), Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Sant Josep Vins (D.O Terra Alta i DO Catalunya); Bernaví (D.O Terra Alta), Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Vilarnau (DO Cava); Anguera Domènech  (DO Montsant); Bodegues Visendra (DO Catalunya); Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà); Torelló Viticultors (Corpinnat); Suñer  (DO Tarragona); Bielsa Ruano (DO Terra Alta), Prior-Pons (DOQ Priorat) Mas Bella (DO Tarragona), La Farinera Vins (DO Tarragona); Maset (DO Catalunya, DO Cava) Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà, D.O Cava); Celler Aixalà (DOQ Priorat) Merum Priorati (DOQ Priorat), Cellers Cesca Vicent (DOQ Priorat i Cellers Blanch (D.O Tarragona i DOQ Priorat)

Com cada any, les persones visitants podran gaudir també dels tastos guiats de vi programats per les dues primeres tardes i que enguany estaran maridats amb la gastronomia que s’ofereix al recinte de la fira.

Preus tiquets

Com a la darrera edició el sistema de compra de tiquets és a través de fitxes/tokens, que en cas dels tastos de vi són glups i en el cas de les tapes són nyams.

  • Pack 1                 Copa + bossa                                                                                3 €
  • Pack 2                 4 Glups (tastos vi)                                                                       6 €
  • Pack 3.                               10 Glups                                                                                           12 €
  • Pack 4.                4 Nyams (tapes)                                                                          9€
  • Pack 5.                10 Nyams                                                                                        22 €

 

1 Glup                                                                                               2€

1 Nyam                                                                                            2,50€

Activitats gratuïtes

Com a destinació familiar, a la mostra no hi faltaran les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament uns tallers infantils de cuina saludable en horari de 11 a 13 hores i de 18  a 20 hores, on els infants aprendran a fer: Amanides, vermut i tapes amb raïm i, el darrer dia, un berenar tradicional com el pa amb vi i sucre.

A més, la mostra comptarà amb la tradicional actuació castellera dels Xiquets de Cambrils i els Castellers d’Altafulla el diumenge 13 a les 12.30 hores, i l’actuació del grup de timbalers “Cop de Cap” el dissabte 12 a les 13.30 hores.

Pel que fa a l’oferta musical, enguany s’han ampliat a la fira les actuacions en directe i cada vespre hi haurà dues actuacions (excepte diumenge). El divendres a les 19:30 hores actuaran els alumnes de l’Escola de Música de Cambrils amb la Big Band i a les 30:30 hores la Stromboli Jazz Band. El dissabte pujarà a l’escenari el grup de música cubana “Son la Exclusiva” a les 19.30h i el duet musical de versions “Angel Dust” a les 21 hores. Diumenge la fira acabarà amb una sessió de música 80’s & 90’s amb DJ Va de So.

D’altra banda, continua la col·laboració del cinema “La Rambla de l’Art”, amb el 2on Cicle de Cinema Enogastronòmic de Cambrils. El divendres 11 a les 20.30h es projectarà el film “Una receta familiar” i seguidament hi haurà un tast de vins. El dissabte 12 a les 20h  es podrà veure la famosa producció “El Festín de Babette”, guanyadora d’un Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa al 1987. El preu d’aquestes sessions és de 7 euros i inclourà la pel·lícula més una degustació de vi o cava de diferents cellers de la mostra que col·laboren amb la iniciativa.

NOVETATS.

Una de les novetats més destacades són les dues xerrades culinàries a càrrec de l’associació Socitas Coqvinària Cambrils titulades “La Ciència a la Cuina” i “De Gvstibvs, Què menjaven els Romans” a la zona de la pèrgola el dissabte i diumenge al migdia. Les presentacions aniran acompanyades dels showcookings de diverses receptes que després el públic podrà degustar a la seva carpa per 1 nyam.

A més, en aquesta desena edició se celebrarà la final del Vermuting, on els 6 finalistes dels millors plats i tapes amb vermut es disputaran el premi de mil euros atorgat per vermuts Miró. Aquesta final es durà a terme el diumenge 13 d’octubre a les 18.30 hores a l’escenari nord del parc.

També com a novetat, amb la col·laboració de l’Estació Nàutica Costa Daurada, es farà una sortida en catamarà amb degustacions de vi i cava. Es tracta d’un trajecte de navegació d’una hora amb l’embarcació Ocean Fly amb sortida el diumenge 13 a les 12 hores des del Port de Cambrils (al costat de les Escales Reials).

L’organització preveu una afluència d’unes 10.000 persones a la mostra durant el cap de setmana Aquesta fira és un esdeveniment ja consolidat a Cambrils  que ja esperen cada any els turistes i visitants dels voltants. L’entorn del Parc del Pescador i el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants fan que la mostra de Cambrils sigui un esdeveniment únic i diferent.