La creació “La perla negra” del restaurant Rincón de Diego guanya la final del Vermuting Cambrils, patrocinat per Vermuts Miró

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

25.678 Glups i 11.480 Nyams. Són els tiquets de tastos de vins i degustacions gastronòmiques venuts durant la Mostra del Vi i Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi”, que es va celebrar de l’11 al 13 d’octubre al Parc del Pescador de Cambrils. Les xifres superen amb escreix les de l’edició anterior (15.000 Glups i 9.700 Nyams) i demostren una vegada més que la fira és una referència al territori.

A banda dels tiquets venuts, també han tingut molt d’èxit els tastos i els maridatges guiats i les activitats infantils. Pel que fa a les activitats noves, cal destacar la bona acollida dels de les xerrades culinàries a càrrec de l’associació Socitas Coqvinària, acompanyades dels showcookings, i de la sortida en catamarà amb degustacions de vi i cava de l’Estació Nàutica Costa Daurada, que va comptar amb la participació de 45 persones. Durant els tres dies de fira es van poder degustar una gran varietat d’excel·lents vins de 25 cellers (6 més que l’any passat) de les diferents D.O de la demarcació.

La traca final de la Mostra del Vi va ser la final del Vermuting. Com novetat d’aquesta desena edició, els cinc finalistes dels millors plats i tapes amb vermut es van disputar el premi de mil euros atorgat per Vermuts Miró cuinant en directe davant del públic de la Mostra del Vi. Cada xef va tenir un màxim de 20 minuts per preparar 6 mini racions i servir-les al jurat. Una vegada emès el veredicte, es va celebrar l’acte de lliurament de premis.

El guanyador del concurs va ser el restaurant Rincón de Diego amb la proposta “La perla negra” de musclos en escabetx de vermut, escopinyes, gelat d’oliva verda, cogombre, xip de patata i aire de vermut. El segon i tercer classificats van ser L’Original Experiències Gastronòmiques (“Mirotegem”) i Miramar (“Socarrat d’arròs”), que representaran la destinació en les properes promocions i showcookings del Patronat de Turisme. La quarta posició va ser per Mar del Priorat (“Miró al Priorat”) i Estival Eldorado Resort (“Vermut on the beach”).