La processó s’ha traslladat a dissabte per facilitar la participació dels pescadors. La Trobada de Colles Infantils de Ball de Bastons obre aquest diumenge el programa d’actes, que es tancarà el dia 19 amb la Diada Castellera.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Encara amb la ressaca de la Festa de Sant Pere, Cambrils es prepara per celebrar la Mare de Déu del Carme, que engegarà aquest diumenge als carrers del port amb la IV Trobada de Colles Infantils de Ball de Bastons i acabarà el dia 19 amb la Diada Castellera dels Xiquets de Cambrils i els Brivalls de Cornudella.

L’acte central i més multitudinari de la patrona dels pescadors, serà la tradicional processó de la verge pels carrers del port i pel mar, que enguany no se celebrarà el dia de la Mare de Déu sinó el dissabte 19 de juliol. El canvi s’ha decidit d’acord amb la Confraria per facilitar la participació activa dels pescadors en l’acte, ja que el dia 16 han de sortir a la mar.

Enguany es recupera l’antic recorregut, que s’havia hagut de modificar els últims anys per les obres de la plaça del Pòsit. La processó sortirà a les 18 hores des de la plaça de l’Església, seguirà pel carrer Mossèn Miquel Planas, la plaça del Pòsit, els carrers del Carme i Sant Pere, el passeig Marítim i el Moll de ponent. Allí les barques d’arrossegament embarcaran la verge, portadors i autoritats, els nens i nenes vestits de mariners faran l’ofrena floral i la processó continuarà el recorregut per mar. Finalment, per tornar fins a l’església, seguirà pel passeig Marítim i passarà pels carrers Sant Jordi i Mossèn Miquel Planas. També acompanyaran la processó els pescadors, Vent d’Estrop, la Banda de Música de Camarles, i les pubilles i Hereus de Cambrils. En arribar la processó, se celebrarà una missa en honor a la Mare de Déu del Carme.

Un altre acte tradicional és la cantada d’havaneres a la fresca, que tindrà lloc al passeig de les Palmeres divendres 18 de juliol a les 22 hores, i anirà a càrrec dels grups Xató i Penjats de l’Ham.  Per estar més còmodes, els assistents es poden portar la cadira.

Com cada any, el 16 de juliol hi haurà missa i la ballada de sardanes a la plaça de l’església de Sant Pere amb la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils i el 19 de juliol al matí els pescadors oferiran una sardinada popular a la Llotja.

Podeu consultar el programa complet aquí.