Durant tot el dia, la jornada va comptar amb l’espai de donació i amb activitats per a tots els públics. En total, 514 persones van participar, amb un total de 460 donacions. El Banc de Sang proposa que tothom utilitzi la seva influència per parlar de la donació, ja sigui a les xarxes socials, a la feina o entre els veïns. L’Ajuntament de Cambrils, l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp i altres entitats del municipi han col·laborat activament en l’organització.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

La Marató de Donants de Sang de Cambrils s’ha tancat amb un balanç de 460  donacions després de 12 hores de donació ininterrompuda al Pavelló Municipal d’Esports de la vila.

“Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”. Aquesta ha estat la idea central de la Marató a Cambrils, on el Banc de Sang va animar tothom a donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius.

L’objectiu, que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

La jornada ha comptat amb activitats de l’Escola de Música, Balls de Bastons, el Xiquets de Cambrils, Club de Rem també durant tot el dia vam comptar amb la presència d’alguna escola com la Marinada.

A més del nombre de donacions, també cal destacar les 62 persones que mai havien donat sang, un 13% del total, i que gràcies a la Marató s’han iniciat en aquest hàbit altruista.

Suport d’entitats

La Marató de Donants de Sang de Cambrils ha estat possible gràcies a la implicació de les institucions, entitats i el conjunt de la ciutadania, que va omplir el Pavelló Municipal d’Esports per viure una gran jornada de donació i altruisme.

Donar sang, un hàbit civic

Les donacions de la Marató són una important ajuda per mantenir les reserves del Banc de Sang. Cada dia es necessiten 1.000 donacions per garantir les necessitats dels hospitals a Catalunya.

Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar tots els hospitals amb espai de donació així com les més de 4.000 campanyes mòbils que s’organitzen per tot Catalunya durant l’any.

Resultats

Donants de Sang

389

Donants de Plasma

71

Oferiments

54

Total de participants

514