La inauguració de l’exposició “Una mar infinita” a la Torre del Port d’aquest dissabte serà la primera activitat del segon trimestre

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La mar, tractada des de diferents vessants, és una constant en les activitats del segon trimestre del curs 2017-2018 del Campus Extens de la URV a Cambrils, coordinat des del Museu d’Història de Cambrils. La programació està formada per vuit activitats fins a Setmana Santa, totes elles de caràcter gratuït, al voltant de l’art, l’etnologia, la gastronomia, la literatura, l’enginyeria naval o la prehistòria.

D’altra banda, i amb l’objectiu de sumar esforços amb programes consolidats, es continuaran les col·laboracions amb altres accions que es desenvolupen al municipi. És així com algun dels actes inclosos al Campus Extens de la URV a Cambrils, forma part de les programacions de la Jornades de la Galera i la Cuina Marinera o bé a les activitats al voltant del dia 8 de març.

Les activitats començaran aquest dissabte 20 de gener amb la inauguració de l’exposició Una mar infinita que inicia, a la vegada, el període expositiu d’enguany a la Torre del Port.

PROGRAMACIÓ

Dissabte, 20 de gener, a les 12 del migdia. Torre del Port

Inauguració de l’exposició fotogràfica Una mar infinita, amb imatges de l’artista gironí Pere de Prada. Acte inclòs dins les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

Dilluns, 29 de gener, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult a càrrec de Xavier Ferré Trill, professor del Departament de Pedagogia de la URV, per parlar de la novel·la Acte de violència, de Manuel de Pedrolo, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

Dissabte, 17 de febrer, de les 5 a les 8 del vespre. Torre del Port

Taller familiar Projecte BARCA: construcció de vaixells en família, a càrrec de Bosco Plana, professor i constructor de vaixells. Descobrirem la construcció naval a través de la fabricació d’un model d’embarcació. Cal inscripció prèvia a museu@cambrils.org o al 977794528. Màxim 20 persones. Acte inclòs dins les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera.

Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

Diumenge, 18 de febrer, a les 11.30 i les 12.30 del matí. Torre del Port

Taller familiar Peixos i pans: experimenta els orígens prehistòrics de la dieta mediterrània, a càrrec de l’IPHES, on descobrirem, per exemple, com es feia farina al Neolític o com es preparava el peix en jaciments com el del Cavet de Cambrils. Acte amb accés lliure sense inscripció, inclòs dins les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera.

Organitza: IPHES i Museu d’Història de Cambrils

Col.labora: Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils

Dimecres, 21 de febrer, a les 8 del vespre. Museu Molí de les Tres Eres

Inauguració de l’exposició Pedra seca. Fotografies d’Emili Boada, produïda pel Museu Etnològic de Barcelona.

Organitza: Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

Col·labora: Centre d’Estudis Cambrilencs

Dilluns, 26 de febrer, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult amb la presència de l’escriptor Àngel Vallverdú Rom, per parlar de la seva novel·la No es poden donar tants llagostos a la sibeca.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

Dimecres, 7 de març, a les 7 del vespre. Sala d’actes Confraria Pescadors de Cambrils

Presentació d’un projecte d’estudi de les dones de la comunitat pescadora de Cambrils, a càrrec de la historiadora Aïda Sánchez Martínez, amb la conferència Històries de vida: aproximació als papers de la dona vora la mar. Acte inclòs dins la Setmana per a la Igualtat de Gènere.

Organitza: Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

Col·labora: Xarxa de Museus d’Història de Catalunya i Àrea de Salut Pública, Polítiques d’Igualtat i d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Cambrils

Dimecres, 21 de març, a les 8 del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural

Veus cambrilenques, amb la conferència La intervenció educativa a l'escola d'educació especial: el camí a la inclusió, a càrrec de Blanca Mas Salsench, pedagoga terapeuta. Titular d’aula de l'Escola SOLC d'Educació especial de Tarragona.

Organitza: Antena URV i Museu d’Història de Cambrils