La iniciativa de l’institut Ramon Berenguer IV compta amb la participació de l’alumnat de 4t d’ESO de centres de Cambrils i municipis propers. L’objectiu és posar en contacte talent juvenil i teixit empresarial i alhora promoure l’esperit emprenedor.

  • Categoritzat com: Educació Promoció Econòmica
  • Serveis associats: Educació

L'Institut Ramon Berenguer IV de Cambrils ha portat terme avui la jornada d’innovació i emprenedoria RBInnoVa, amb la participació de l’alumnat de 4t d’ESO de centres de secundària de Cambrils i dels municipis propers.

De la mateixa manera que l’escola Guillem Fortuny va organitzar la setmana passada la II Fira de ciència al carrer (Science market day) per alumnes de primària, ara la jornada RBInnova s’adreça a l’alumnat dels centres de secundària.

Durant la jornada, es nois i noies van haver de donar resposta a reptes reals proposats per les  empreses, amb l’objectiu d'apropar el talent juvenil al teixit empresarial de la zona i promoure l'esperit emprenedor entre l'alumnat de secundària. 

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clua; el regidor d’Educació, Jordi Barberà, i la regidora de Promoció Econòmica, Neus Cárdenas, han obert la jornada aquest matí i han donat la benvinguda a l’alumnat participant. L’alcalde ha destacat “aquesta necessària relació entre instituts i empreses” i ha afirmat que “per desgràcia sempre existiran amb major o menor mesura empreses sense base tecnològica i amb uns salaris molt baixos”.

L’alcalde també ha afegit que cal canviar el nostre sistema educatiu i la nostra base industrial i després fer encaixar dos pols, fins avui oposats: sobreposar el fracàs escolar amb l’atur estructural de la nostra indústria. “Un bon estudiant ha de tenir objectius clars i amb una d’empresa amb capital tecnològic en la que sàpiga que té un lloc de treball”, ha conclòs.