L’objectiu de la iniciativa és fomentar la creativitat, el treball en equip i l’esperit emprenedor. Els i les joves treballaran per generar idees innovadores i resoldre un problema real del municipi.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació Joventut Promoció Econòmica
  • Serveis associats: Educació

La segona jornada d’emprenedoria INN Cambrils tindrà lloc a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils el proper dijous, 17 de gener, de 9 a 18 hores. Un total de 40 alumnes de batxillerat i cicles formatius dels quatre instituts de Cambrils estan convocats a la cita per resoldre un repte real del municipi amb la metodologia del fast Thinking Design. La jornada és una proposta sorgida l’any passat des de l’Escola d’Hoteleria i organitzada de manera transversal des dels departaments d’Ensenyament, Joventut i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Jordi Jardí, acompanyats del regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia i la regidora de Promoció Econòmica, Ana López,  han presentat la iniciativa. L’objectiu és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements adquirits i les competències per fomentar la creativitat, el treball en equip i l’esperit emprenedor.

Tots els i les alumnes participants cursen les assignatures d’Economia, Economia de l’Empresa i Iniciativa Emprenedora. Les assignatures tenen relació amb l’objectiu de l’activitat proposada, ja que aquests ensenyaments incorporen competències, objectius, continguts i criteris d’avaluació de la formació orientats al desenvolupament i a la consolidació de l’esperit emprenedor, a l’adquisició de competències per a la creació i desenvolupament dels diversos models d’empreses, i al foment de la igualtat d’oportunitats i del respecte a l’emprenedor i a l’empresari, així com a la ètica empresarial.

Funcionament de la jornada

Els i les joves, procedents dels instituts Ramón Berenguer IV, Cambrils, Mar de la Frau i  l’Escola d’Hoteleria i Turisme, es dividiran en vuit grups de cinc formats a l’atzar, barrejant alumnes de diferents centres educatius. Aquests equips hauran de treballar conjuntament per fer propostes en clau d’emprenedoria i desenvolupament econòmic per solucionar el repte plantejat, que consistirà en un problema del municipi,

L’activitat comptarà amb un conductor i diversos dinamitzadors, experts en la metodologia del fast Thinking Design. Al final de la jornada, el jurat votarà quina de totes les solucions és la més destacada, d’acord també amb els patrons metodològics.

A més de l’alumnat que haurà de resoldre el repte, cal destacar la participació de més d’una vintena d’alumnes més, que ja porten mesos treballant en diferents aspectes de l’organització de l’esdeveniment com el protocol, el cartell o les acreditacions de la jornada.