El Passeig Marítim de Cambrils es convertirà diumenge 15 de setembre en un saló de bellesa amb serveis de barberia, perruqueria i manicura. Els fons recaptats es destinaran íntegrament a l’associació de la malalties neurodegeneratives per acumulació cerebral de ferro. La 4a edició d’aquesta original campanya també comptarà amb paradetes, sortejos, photocall, zona gastronòmica, música en directe i animació.

  • Categoritzat com: Comunicació

La campanya solidària “Deixa’t prendre el pèl” creix enguany amb més empreses patrocinadores, l’organització d’activitats esportives paral·leles i la incorporació d’esteticistes que oferiran serveis de manicura.

En aquesta quarta edició més de 80 professionals de la barberia, perruqueria i estètica, de forma desinteressada, tallaran el cabell, afaitaran i arreglaran barbes, pentinaran i faran la manicura al Port de Cambrils per recaptar fons per l’Associació ENACH (Enfermedades Neurodegenerativas por Acumulación Cerebral de Hierro) i per la investigació d’aquesta malaltia que actualment no té cura.

El preu mínim del donatiu pels serveis de barberia, perruqueria i estètica és de 8 euros. També es podran fer donatius, comprar productes de merchandising a les paradetes solidàries, degustacions alimentàries a la zona gastronòmica, passar pel photocall i gaudir de música en directe i l’animació per la quitxalla.

L’Ajuntament de Cambrils, a través de l’Oficina Tècnica d’Inclusió Social, impulsa aquesta iniciativa del barber cambrilenc Javier Torrente, que a la vegada, compta amb el suport de diferents professionals de la barberia i la perruqueria de diferents parts de Catalunya i Espanya, i la col·laboració del Patronat de Turisme.

La campanya solidària va néixer el 2016 a partir del coneixement d’un cas de càncer infantil proper de l’impulsor de la iniciativa. Aquest any els impulsors han decidit dedicar-la a recaptar fons a favor de l’associació ENACH i a donar visibilitat a aquesta malaltia neurodegenerativa que pateixen dues bessones nascudes a Cambrils. Els donatius es destinaran íntegrament a l’associació ENACH i a la investigació d’aquesta malaltia que actualment no té cura.

L’esdeveniment també vol ser un aparador per donar a conèixer l’ofici de la barberia i el món de l’estilisme, que cada vegada està més reconegut.

Altres activitats

Com a novetat d’enguany, paral·lelament a l’esdeveniment central de “Deixa’t prendre el pèl”, del diumenge 15 de setembre al Port de Cambrils, s’han organitzat altres activitats per recaptar fons per les ENACH. Una serà  el Torneig de Pàdel solidari al Cub Sports Centre dissabte 14 de setembre a la tarda i l’altra la marxa en BTT nocturna del 27 de setembre de 20 a 21:30h dins la Cambribike del Parc del Pinaret.

En la seva primera edició “Deixa’t prendre el pèl” va aconseguir 13.537 euros amb 800 talls de cabell i barberia, donacions, patrocinis i marxandatge. En la tercera la xifra recaptada ja va pujar a 22.046 euros i el nombre de serveis es va elevar a 1.112.

Malalties ENACH

Només hi han diagnosticats uns 65 casos d’ENACH a tota Espanya, dels quals dos són les bessones de Cambrils. Les malalties ENACH (Enfermedades Neurodegenerativas por Acumulación Cerebral de Hierro) són un grup de trastorns neurològics “rars” i genètics que es caracteritzen per l’acumulació anormal de ferro en els ganglis basals. Els ganglis basals són una col·lecció d’estructures profundes dins de la base del cervell que ajuden a regular els moviments. Tots els éssers humans tenim ferro en aquesta àrea, però les persones amb ENACH en tenen més quantitat.

Els principals efectes de les ENACH en els pacients són la neurodegeneració progressiva, provocant dificultat per la deglució, atrofia muscular general, demència, i inclús provocant-los la mort abans dels 25 anys de vida. En la majoria dels casos, els primers símptomes apareixen en nens i nenes menors de deu anys, encara que s’ha donat algun cas en persones que ja han arribat a la joventut o edat adulta. Les ENACH són progressives i, en aquest moment, no existeix cap cura. L’objectiu és, almenys, poder frenar la degeneració i aconseguir la màxima qualitat de vida per a les persones afectades.

“Deixa’t prendre el pèl” se celebrarà el proper diumenge 15 de setembre, al Passeig Marítim de Cambrils, entre les 10 i les 15h. Podem comptar amb tu?