Avui divendres tindrà lloc l’activitat ‘Galeres en Viu’, una visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils; mentre que dissabte se celebrarà un Taller culinari per a petits xefs

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

Les 12es Jornades de la Galera de Cambrils arriben aquest cap de setmana a un dels seus moments mes àlgids amb diversos actes centrals programats.

Avui divendres 12 de febrer, de les 17 a les 18 hores, tindrà lloc l’activitat ‘Galeres en viu’. Es tracta d’una visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Els assistents podran aprendre l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’ofici i seguir el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja.

Dissabte, els protagonistes en seran els més petits. De les 11 a les 12 hores, al Mercat de la Vila (C/ Pere III, número 2) podran passar una estona divertida amb el ‘Taller culinari per a petits xefs’. Els participants aniran a la peixateria de la Confraria de Pescadors del Mercat a conèixer in situ la galera. Després, cada nen/a elaborarà un ‘Timbal de vegetals amb delícies del mar’. Es tracta d’una activitat adreçada a xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys amb aforament limitat.

Diumenge tindrà lloc l’acte central amb la ‘Galerada popular’ al Port de Cambrils. Es tracta d’una degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Els tiquets es poden comprar per 4 euros la unitat de les 11 a les 13:30 hores al Mollet del Rec del Port de Cambrils.

També de les 11 a les 13 hores, però en aquet cas a les escales reials del port de Cambrils, tindrà lloc la demostració de Vela Llatina a càrrec de l’Arjau. Es duran a terme passejades amb llagut adreçades principalment a la canalla, a càrrec de l’associació esportiva Vent d’Estrop. Per últim, destacar que també s’ha programat per diumenge l’activitat familiar ‘Conte 360º Exploradors del fons marí’ que es realitzarà de les 11 a les 12 hores a la Torre del Port. Es tracta d’un conte al planetari digital que ens endinsarà en un viatge al fons del mar on els participants descobriran la increïble bellesa dels nostres oceans i els seus habitants. L’activitat és gratuïta amb aforament limitat.

Inscripcions

Per tal de poder participar a les activitats programades amb aforament limitat, cal inscriure’s prèviament de a peconomica@cambrils.org o al telèfon 977 794 679 (de 8 a 15 hores).