L’esdeveniment tindrà lloc el proper 6 d’abril al Restaurant Mas Gallau. Els fons recaptats es destinaran al Centre de Dia Mas Sabater de Reus.

  • Categoritzat com: Comunicació Salut pública

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Josep Maria Vallès, la presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple, Maria Teresa Campanera, i la responsable de comunicació i sensibilització de la Fundació, Sefa Bové, han presentat avui el XVII sopar, que també compta amb la implicació de diverses persones i entitats, així com una àmplia col·laboració d’empreses de la ciutat.

El sopar se celebrarà el proper dijous 6 d’abril al Restaurant Mas Gallau (21 hores) i enguany està dedicat als monuments i llocs emblemàtics de Cambrils. Com sempre, els usuaris de Mas Sabaté han confeccionat els detalls per decorar les taules, que en aquesta ocasió seran uns marcs amb 25 fotografies diferents. A més, 29 restaurants han regalat menús per sortejar entre els assistents. Carme Pascual, de la Teca Teatre, serà la presentadora.

Els diners recaptats es destinaran a diferents projectes del Centre de Dia Mas Sabater de Reus, que ofereix servei d’atenció sociosanitària amb un enfocament multidisciplinari a persones afectades per l’esclerosi i altres malalties neurològiques progressives.

La Fundació Esclerosi Múltiple és una entitat sense afany de lucre que vetlla i promou l’assistència de les persones que conviuen amb l’esclerosi múltiple: crea i gestiona recursos, organitza campanyes divulgatives i donen suport a la investigació.

L’Ajuntament de Cambrils ha col·laborat en totes les edicions en l’organització del sopar amb la Fundació de l’Esclerosi Múltiple (FEM). De fet, la ciutat va ser la primera població tarragonina que va donar suport a la realització d’aquestes campanyes.

Les inscripcions segueixen obertes

Ja hi ha més de 180 persones inscrites al sopar i El preu del menú és de 36 euros però aquelles persones que no puguin assistir al sopar també poden col·laborar adquirint tiquets de Taula 0 a 3 euros.  Els tiquets es poden adquirir a través de la pròpia entitat, la FEM (977128024), o a través de l’Associació Dones Amunt (Centre Cívic Les Basses).

Balanç del 2016

La presidenta de la Fundació ha fet balanç de l’últim any de funcionament de l’hospital de dia, inaugurat l’any 2001, que el 2016 ha registrat 5.400 estades i ha hagut d’habilitar un nova sala de fisioteràpia i nous despatxos per poder atendre la demanda creixent.

Campanera també ha explicat que continua l’activitat terapèutica de la hipoteràpia, que permet disminuir la freqüència d’espasmes musculars i millorar l’equilibri; el programa d’activitat física aeròbica, que fomenta l’activitat a l’aire lliure amb rutes a peu dues vegades a la setmana; les sessions d’educació sanitària, que es programen a partir de les demandes dels usuaris; el programa Apropa Cultura de la Generalitat amb tarifes reduïdes per usuaris i familiars i les representacions de teatre terapèutic.

Col·laboradors del sopar

Restaurants: Acuamar, Barabar,  Bresca, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla, Clamar, Club Nautic Cambrils, El Faro, El Pati, El Pescador, El Pósito, Fonda El Camí, Fonda Montserrat, Gami, Germans Miquel’s, La Cua Curta, La Palmera de la Llosa, Les Barques, L’Escandall, L’Espurna,  L’Hort del Pere, Mas Gallau, Miramar, Miquel, Montserrat, Rincón de Diego i Rovira.

Pastisseries i forns:  Cabré, Juncosa, La Font, Mare Molas, Medipast, Padreny, Poy, Romero i Sant Salvador.

Altres: Bon Àrea Guisona(Cambrils), Daniel Salinas, Diexca, Escola d’Hoteleria i Turisme (Cambrils) Garden Cort, Gràfiques Arrels/Arola Editors, Imprempta Ramon Ortiga-Rodriguez Supermercats Michelangelo i Xavi Escolà (ceramista)