Durant el primer matí de la Fira, el divendres 3 de juny, més de 400 alumnes realitzaran tallers gratuïts al recinte firal

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

Els infants i joves del municipi seran els primers en assistir a la 63a Fira Multisectorial de Cambrils. Més de 400 alumnes de primària i secundària de Cambrils es desplaçaran el divendres 3 de juny al matí fins a la Fira, on realitzaran tallers i activitats gratuïtes per endinsar-se en el cicle de l’aigua o el món de la falconeria.

Entre les 10 i les 13 hores, la Fira s’obrirà per primera vegada a les escoles i instituts amb tallers i activitats que cerquen l’aprenentatge a fora de l’escola. “Volem que la Fira sigui un espai per a comprar i fomentar l’emprenedoria i el talent, però també s’ha d’adequar als infants. Per això hem cregut que el més interessant era facilitar aquests tallers, que reforcen l’aprenentatge a fora de l’escola”, expressa el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, Juan Carlos Romera.

Els tallers es realitzaran en diverses sessions. En el primer, l’alumnat descobrirà els secrets del cicle de l’aigua a través de l’exposició pedagògica “Operació Aigua”. Està organitzat per l’empresa Comaigua i busca conscienciar els escolars sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquests tenen en el medi natural a través de quatre àmbits i un joc d’investigació. En aquesta activitat, els participants són científics que han de cercar les causes que han provocat la mort dels peixos.

El segon taller està relacionat amb el món de la falconeria. Es tracta d’una activitat divulgativa sobre aus diürnes i nocturnes, i sobre l’art de la falconeria en l'època medieval i els seus usos en l'actualitat. Primer es farà una xerrada a l’alumnat i, tot seguit, s’acompanyarà d'una mostra en directe de les aus i la falconeria. En casos d'infants més petits, es focalitzarà més en aquesta vessant pràctica i menys tècnica.

Una fira per a tota la família

L’objectiu dels organitzadors és que la Fira Multisectorial sigui un espai de gaudi per a tota la família. És per això que, durant el cap de setmana, es realitzaran diverses activitats i tallers infantils al recinte firal. Tot plegat, amb l’afegit de comptar amb l’espai de Firetes, un dels més esperats pels nens i nenes de Cambrils. Cal recordar que el dijous, 2 de juny, se celebrarà el sorteig “Protagonistes per un dia”, que regalarà quatre passis VIP per a infants del municipi i que els permetrà l’accés a totes les atraccions i firetes tantes vegades com vulguin durant un dia.