Els menús de la Festa Major dels restaurants de Cambrils són una de les novetats de l’edició post-Covid. Les revetlles de Sant Joan i Sant Pere es podran sentir des dels altaveus del passeig i Ràdio Cambrils. La nit del 26 de juny el músic Carlos Ventura estrenarà «Esquetxos de Revetlla. Naltros Som Així» per Canal Reus i Ràdio Cambrils. L’alcaldessa i la regidora de Festes han convidat a la ciutadania a viure la festa amb responsabilitat però també amb il·lusió i ganes.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Cultura i Festes Turisme
  • Serveis associats: Festes Cultura

La Festa Major de Sant Pere de Cambrils aposta enguany per les xarxes socials, els espectacles itinerants, les revetlles a través de Ràdio Cambrils i la instal·lació d’altaveus al passeig Miramar com a alternativa per evitar aglomeracions i adaptar-se a les restriccions de la nova normalitat. Entre les novetats, destaquen els menús especials de Festa Major que oferiran els restaurants i l’estrena d’«Esquetxos de Revetlla. Naltros Som Així» del músic cambrilenc Carlos Ventura per Canal Reus i Ràdio Cambrils.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, han presentat avui el programa d’actes que se celebrarà del 23 de juny al 4 de juliol, han apel·lat a la responsabilitat de cadascú per mantenir les mesures de seguretat i han animat a la ciutadania a viure aquesta Festa Major tant diferent amb tota la il·lusió i moltes ganes de passar-ho bé perquè sigui un èxit.

Camí Mendoza i Cinta Ballesté han explicat que no és el programa que haurien volgut perquè està molt condicionat per la situació però que cal reinventar-se per seguir celebrant Sant Pere mantenint les tradicions i l’esperit col·lectiu de la festa. «La Festa Major pot ser una bona oportunitat per fer aquesta desescalada que tan necessitem i tornar la vida a la ciutat», ha afirmat l’alcaldessa. Per la seva part, la regidora ha destacat la creativitat i el treball conjunt dels diferents departaments municipals i les entitats festives per confeccionar el programa.

La Festa Major arrencarà el dia 23 de juny a les 19 hores amb la tradicional lectura del manifest de la flama del Canigó, la tirada de coets dels Diables i una audició de sardanes que es podrà seguir per Instagram, Ràdio Cambrils i els altaveus del passeig.

Aquest mateix dia a partir de les 22 hores també es demana a la ciutadania que encengui espelmes i fanalets als balcons i finestres en record a les persones que ens han deixat durant la pandèmia i en homenatge a les persones que s’han mobilitzat. La festa de Sant Joan acabarà amb una revetlla virtual amb l’Orquestra Venus que sonarà en directe des dels altaveus del passeig i Ràdio Cambrils.

El divendres 26 de juny hi haurà dos Instagram Live relacionats amb les jornades del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI i l’estrena d’un espectacle especial del músic cambrilenc Carlos Ventura a través de les xarxes de l’Ajuntament, Canal Reus i Ràdio Cambrils.

El dissabte 27 de juny es reobrirà el Molí de les Tres Eres (seu principal del Museu d’Història) amb una actuació musical itinerant i l’acte oficial d’inauguració al jardí. A més, a la tarda es tornarà a retransmetre el concert de Carlos Ventura per Canal Reus i pels altaveus del passeig pels que s’ho hagin perdut, i el Museu farà jornades de portes obertes durant tot el cap de setmana amb totes les mesures i aforament limitat al 50%.

El diumenge 28 de juny hi haurà el el manifest institucional i un taller d’Ecstàtic Dance en el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI i una revetlla itinerant amb l’Orquestra Pensylvania al passeig Miramar que també retransmetrà Ràdio Cambrils.

El dilluns 29 de juny, dia de Sant Pere, es despertarà amb les tradicionals matinades pels carrers del barri del Port amb els Diables Cagarrieres i els grallers de Tota l’Endenga. A les 12 hores, s’oficiarà la Missa Major a l’església parroquial de Sant Pere i s’emetrà un vídeo del seguici per les xarxes socials. Finalment, a les 20 hores, Les Anxovetes oferiran un concert d’havaneres itinerant pels carrers del port.

El dijous 2 de juliol els Cavalls de Menorca arribaran al passeig Miramar amb una animació itinerant i el dissabte 4 de juliol Stromboli Jazz Band tocarà en directe pels carrers del port.

Pel que fa a les sales d’exposicions, a a partir del 2 de juliol es podrà visitar la mostra de ceràmica Keramos de Laura Àlvarez Keller a la sala Àmbits del Centre Cultural i a partir del 3 de juliol la les creacions «A+D = Connexions» dels artistes Alberto Insa i Dolors Castells a la sala Àgora de l’Ajuntament.

Durant aquests dies de festa, l’Ajuntament també convida a tots els cambrilencs i cambrilenques a guarnir els balcons, a fer el vermut mariner a casa o les terrasses dels bars, a celebrar les festes amb el menú especial dels restaurants i a compartir les fotos a les xarxes amb les etiquetes #cambrils_stpere20 #cambrilsfestes #cambrils #igerscambrils.

El programa de Sant Pere està coordinat i organitzat pel Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració dels departaments i àrees municipals d’Alcaldia, Cultura, Joventut i Polítiques d’Igualtat, el Patronat de Turisme de Cambrils, el Museu d’Història de Cambrils, Ràdio Cambrils, Canal Reus, i les entitats festives Ball de Diables Els Cagarrieres, Colla Gegantera Tota l’Endenga, Timbalers Cop de Cap, Ball de Bastons de Cambrils, Amics de la Sardana de Cambrils, Colla castellera Xiquets de Cambrils i Arjau Vela Llatina de Cambrils.

Restaurants adherits a la campanya Menú de Festa Major

Acuamar - www.acuamar.com

Bec d'or - @restaurantbecdor

Braseria L'Espurna - @Braseria_lespurna

Cal Tendre - https://m.facebook.com/caltendrerestaurant/?ref=bookmarks

Can Bosch - www.canbosch.com

Can Solé - www.hotelcansole.com

Dallitaliano - @dallitalianocambrils

El Capi - www.menufestamajor.restaurantelcapi.com

El Faro - www.cambrilselfaro.com

El Pescador

Fonda Montserrat - www.fondamontserrat.es

Gami Cambrils - @gamicambrils

La Palmera de la Llosa - www.lapalmeradelallosa.com

Les Barques - www.lesbarques.es

Les Fonts

L'Escandall - @lescandall

L'Original - @loriginal_restaurant_cambrils

Maset - www.masetcambrils.com

Taberna Ezkurrak - www.tabernaezkurrak.es

Restaurant Botella - www.botellarestaurant.com

Rincón de Diego - www.rincondediego.com

Tiki taka - @tikitakacambrils

Vora Restaurant - www.vorarestaurant.com

Xiringuito Restaurant del Mar - xiringuito.campingjoan.com

 

PROGRAMA D'ACTES

Dimarts, 23 de juny.

FLAMA DEL CANIGÓ I REVETLLA DE SANT JOAN

ENGUANY ENCENC LA FLAMA PER TU

A les 19 h, LECTURA DEL MANIFEST DE LA FLAMA DEL CANIGÓ

Tirada de coets per part dels Diables.

Seguidament pels altaveus del passeig i per Ràdio Cambrils, Audició de Sardanes.

Ho podeu seguir per: Instagram live, Ràdio Cambrils i altaveus del passeig.

Es demana a la població que a partir de les 22 h encengueu espelmes i fanalets als balcons i finestres, com a record a les persones que ens han deixat durant la pandèmia i homenatjar aquells que s’han mobilitzat i com a senyal d’unió dels pobles catalans i per mantenir la tradició i nexe d’unió que representa.

Podeu compartir les vostres fotos a través dels hastags #FlamaCanigo20 i els propis de la festa major.

De 23 a 24 h, en directe des dels altaveus del passeig i per Ràdio Cambrils, REVETLLA VIRTUAL AMB L’ORQUESTRA VENUS.

Feu la revetlla als restaurants, a les terrasses , als balcons, a les cases i als jardins amb els menús de festa major dels restaurants adherits a la campanya i balleu al ritme de l’Orquestra Venus.

Divendres, 26 de juny

A les 11 h, LIVE a Instagram @bibliocambrils amb @oriol_rios de la Universitat Rovira i Virgili, sobre el projecte Up2diversity, de lluita contra la violència i  discriminació envers el col·lectiu LGBTIQ.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells.

A les 18h. LIVE a Instagram @laboiateatre

Espectacle familiar+Taller de titelles reciclades:La Família de les Germanes Algaba” a càrrec de La Boia Teatre.

Activitats en el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

A les 22 h, per Canal Reus TV, ESQUETXOS DE REVETLLA. NALTROS SOM AIXÍ, de “ Carlos Ventura, els patoies i la nena de les boies”

Dissabte, 27 de juny

A les 11 h, al Molí de les Tres Eres, reobertura de la seu principal del Museu d'Història de Cambrils. Portes obertes amb les corresponents mesures de protecció i seguretat.

A les 11.30 h, per els voltants del Molí de les Tres Eres, actuació musical itinerant amb el grup LA PRINCIPAL DEL ZUNZUN

A les 12 h, acte d'inauguració oficial del jardí, amb els dos nous accessos al Museu Molí de les Tres Eres.

A les 12.30 h, per els voltants del Molí de les Tres Eres, cloenda de l'actuació musical itinerant del grup La Principal del Zunzun

A les 17 h, per Canal Reus TV, Retransmissió d’ ESQUETXOS DE REVETLLA. NALTROS SOM AIXÍ.

A les 19 h, pels altaveus del passeig i per Ràdio Cambrils, retransmissió d’ ESQUETXOS DE REVETLLA. NALTROS SOM AIXÍ.

Dissabte 27 i Diumenge 28

Dissabte 27, d’ 11 h a 14 h i de 17 h a 20 h

Diumenge 28, d’ 11 h a 14 h

Jornades de portes obertes del Molí de les Tres Eres amb les corresponents mesures de protecció i seguretat de reducció del 50% de l'aforament.

Diumenge, 28 de juny

A les 12 h, Manifest institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, a càrrec de l’Alcaldessa, Sra. Camí Mendoza i Mercè i la Regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Sra. Helen Arcelin Zabal . A través de Facebook.com/AjCambrils

A les 18.30 h, Taller d' Ecstàtic Dance, a càrrec de Berta Sala Margalef @bertaloife-Youtube: Loife Ecstatic Dance, musicoterapeuta. A través de l’APP Zoom.

Tota la info per accedir al taller a www.cambrils.cat/igualtat

Activitats en el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

REVETLLA DE SANT PERE

De 22 a 23 h, en directe pel passeig Miramar, REVETLLA ITINERANT AMB L’ORQUESTRA PENSYLVANIA.

De 23 a 24 h, per Ràdio Cambrils, SEGUEIX LA MÚSICA DE REVETLLA amb l’Orquestra Pensylvania.

Dilluns, 29 de juny

DIADA DE SANT PERE

A les 9 h, pels carrers del barri del Port, MATINADES amb els Diables Cagarrieres i els grallers de Tota l’Endenga.

Ho podràs seguir per instagrama live de @cambrilsfestes

A les 12 h, a l’església parroquial de Sant Pere, MISSA MAJOR

Seguici festiu virtual a través de les xarxes socials

A les 20 h, en directe pels carrers del Port, CONCERT ITINERANT D’HAVANERES amb LES ANXOVETES.

Es podrà seguir també per les xarxes socials de l’ajuntament.

Dijous, 2 de juliol

A les 20 h, al passeig Miramar, ANIMACIÓ ITINERANT amb CAVALLS DE MENORA.

Es podrà seguir també des de les xarxes socials del departament de Festes

Dissabte, 4 de juliol

A les 20 h, en directe pels carrers dels port, MÚSICA ITINERANT AL CARRER amb STROMBOLI JAZZ BAND.

Es podrà seguir també des de les xarxes socials del departament de Festes.

EXPOSICIONS

Sala Àmbits – Centre Cultural

KERAMOS

Laura Àlvarez keller

Del 2 de juliol al 6 d’agost de 2020

L’artista ens mostra el resultat de treballar  quatre elements, la terra barrejada amb l’aigua, l’acció de l’aire per secar-la i el foc per coure-la: la ceràmica.

Sala Àgora – Ajuntament de Cambrils

A+D = Connexions

Alberto Insa i Dolors Castells

Del 3 de juliol al 27 d’agost de 20020

Confluència de dos artistes que utilitzen tècniques diferents en temes paral·lels, el mar,  els velers, i els paisatges urbans.