El cap de setmana es completarà amb la Nit del Foc, el Camí de la Festa o la Diada Castellera i el gospel a la Cripta de l'Ermita

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

La Festa Major de la Mare de Déu del Camí arrencarà oficialment demà divendres, amb el pregó. Enguany els pregoners seran els membres de la Teca Teatre, que tindran un paper protagonista amb motiu de la celebració del seu 50è aniversari. El pregó anirà precedit d’una cercavila amb la Farnaca, la Galera i els seus timbalers i finalitzarà amb la tronada i la xaranga dels “Diga’ls-hi Inquiets".

 

La Nit del Foc de Cambrils compleix un quart de segle

L’endemà, 3 de setembre, hi haurà un dels actes més destacats i espectaculars del programa. La 25a edició de la Nit del Foc omplirà de de diables i pólvora. La festa començarà a mitja tarda amb un correfoc infantil. A continuació, gairebé una desena de colles de diables i bèsties de foc es concentraran a la plaça de la Vila per assistir a la baixada del Marquès de los Vélez amb torxes i bombardeig d’aniversari. Seguidament sortirà pels carrers del barri antic fins a la plaça del Setge, des d’on es podrà veure l’encesa final i l’espectacle pirotècnic. La música dels Strombers i de l’orquestra All-i-oli allargarà la nit al Parc del Pinaret.

 

Tornen el ‘Camí de la Festa’ i la diada Castellera de la Festa Major

La setmana acabarà amb un diumenge molt variat. Al matí tornarà la caminada popular Camí de la Festa, novetat de l’any passat, per resseguir les restes de l’antic Camí Reial bastit sobre al traça de la Via Augusta. A la tarda hi haurà la Diada Castellera de la Festa Major i a la nit el concert del cor de gospel Blaus de Mar a la Cripta.

 

Tot a punt per la Diada de Festa Major el proper 8 de setembre

La setmana central de la Festa Major engegarà amb força. Els jocs i danses populars de l’Agrupament Escolta Gent de Mar; la presentació de la petita història il·lustrada de Cambrils d’Ignasi Martí i Laia Ferrraté, impulsada per la Revista Cambrils i editada per l’Ajuntament; la inauguració de l’exposició els tallers del Seguici Festiu; el concert familiar de Reggae per Xics de la banda The Penguins i la inauguració de la XX Biennal d’Art Contemporani Català.

Com és tradicional, el 7 de setembre l’alcaldessa rebrà a les Maria del Camí que hagin nascut o visquin al municipi. A la nit, per tercer any, la gent del Ball de Diables Els Cagarrieres enfilarà la Pujada de la Galera, amb el Marquès de los Vélez de Tota l’Endenga i el Boc de Vandellós. Durant el recorregut, els assistents podran tastar la beguda de la Festa Major, El Caminet, i en finalitzar el Dj Peixampler animarà la nit a la plaça de la Vila.

 

Diada de Festa Major

El dijous dia 8 de setembre se celebrarà la Diada de la Mare de Déu del Camí amb el Seguici Festiu, la Missa Solemne, el vermut popular, la ballada de sardanes i la ballada dels elements festius.

El programa continuarà combinant novetats i actes tradicionals. El 9 de setembre hi haurà una Masterclass de Swing al parc del Pinaret amb els professors de l’Escola Swingmaniacs i el reconegut quartet Doc Scanlons Coool Cata Combo. El 10 de setembre la 13a Trobada de Gegants aplegarà una quinzena de colles geganteres de diferents poblacions catalanes.

 

L’acte institucional en motiu de la Diada Nacional anirà a càrrec de l’expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach

El 10 de setembre el Festour farà pujar a l ‘escenari del Parc del Pinaret  els grups Segonamà, Pepet i Marieta, Animal i Dj OGT.

L’endemà, al Parc del Pescador, hi haurà l’acte institucional de l’Onze de Setembre amb el parlament d’Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya, i la participació de la Coral Verge del Camí i de la Colla Castellera Xiquets de Cambrils.

El cap de setmana següent, el desè aniversari del festival de música electrònica Sunfec i la 9a Mostra d’Entitats posaran el punt final a la Festa Major.

El programa es complementa amb activitats paral·leles com les Regates de Llaguts, les competicions organitzades pel Club Nàutic, la Fira de Rebaixes al Port o les propostes de la Biblioteca i el Teatre del Casal.