L’alcaldessa, la regidora de Festes i les entitats han presentat avui un ampli programa d’activitats del 23 d’agost al 15 de setembre. El pregó anirà a càrrec de l’actor Joan Pera, que oferirà un espectacle a la plaça de l’Ajuntament el 30 d’agost. La 28a Nit del Foc arribarà al barri antic el 31 d’agost amb la participació d’una desena de balls de diables i bèsties de foc. La 8a Festa Bastonera aplegarà colles d’arreu del país la tarda del dissabte 7 de setembre. El dijous dia 8 de setembre se celebrarà la Diada de la Mare de Déu del Camí amb el Seguici Festiu, la Missa Solemne, la ballada i el vermut popular. Buhos, Roba Estesa, Lildami i Toquem Fusta actuaran al concert de la Diada el 10 de setembre al Parc del Pinaret.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Festes

Del 23 d'agost al 15 de setembre els carrers i places de Cambrils s’ompliran de festa, foc i cultura popular. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, i representants de les diferents entitats festives han presentat avui l'ampli programa d’activitats de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

Alguns dels actes més populars són el pregó a càrrec de l’actor Joan Pera, la 28a Nit del Foc, la Diada Castellera, la 8a Festa Bastonera, la Pujada de la Galera, el Seguici Festiu de la Diada de la Mare de Déu del Camí, l’acte institucional de la  Diada, i el concert de Buhos, Roba Estesa, Lildami i Toquem Fusta al Parc del Pinaret. A més, també destaquen activitats més noves que ja s’han fet un lloc al calendari de la Festa Major com el Ball Parlat Vileros i Mariners.

Els actes previs de la Festa Major arrencaran el divendres 23 d’agost amb l’obertura de la Fira del Disc a la plaça Mossèn Batalla, que es podrà visitar fins el 26 d’agost. A més, per anar escalfant motors el dissabte 24 d’agost hi haurà el Festival Pròleg organitzat per l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar al Parc del Pinaret i el 39è Aplec de Saradanes al Parc del Pescador, i el diumenge 25 d’agost els Xiquets de Cambrils faran un assaig especial de Festa Major al passeig Albert.

El 30 d’agost, la cercavila de la Farnaca i la Galera i el pregó a càrrec de l’actor Joan Pera donarà el tret de sortida als dies més forts de la Festa Major, que s’allargaran fins al concert de la Diada del 10 de setembre.

L’endemà del pregó, el dissabte 31 d’agost, arribarà un dels actes més esperats: la 28a Nit del Foc. A les 18 hores hi haurà el Correfoc infantil a la plaça de la Vila; a les 22 hores una desena de colles de diables i bèsties de foc es concentraran al passeig Albert, i a les 22:30 hores, després de l’encesa de la plaça de la Vila, s’iniciarà el correfoc pels carrers del nucli antic fins a la plaça del Setge. La Nit del Foc continuarà amb l’encesa final i l’espectacle pirotècnic i acabarà amb el concert de Pepet i Marieta i Dalton Bang al Parc del Pinaret.

I la festa no s’atura. El diumenge 1 de setembre se celebraran el Vermut Vileru i el Dinar Vileru organitzats per la NAC al pati de la Torre del Llimó i la Diada Castellera de la Festa Major a la plaça de la Vila a càrrec dels Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Reus. El dimarts 3 de setembre hi haurà tallers del Seguici Festiu al Parc del Pinaret, el dimecres 4 la NAC projectarà “Los Increibles 2” al pati de la Torre del Llimó, el dijous 5 el grup Ambauka presentarà l’espectacle familiar Campi qui Pugui al Parc del Pinaret i el divendres 6 la plaça del Setge acollirà les activitats familiars de la NAC i el sopar popular del Casal El Polvorí.

El dissabte 7 de setembre serà el dia del vermut casteller al passeig Albert, la 8a Festa Bastonera a la plaça de la Vila i pels carrers del barri antic, i la tradicional recepció de l’alcaldessa a les Maria del Camí que hagin nascut o visquin al municipi. A la nit, els Diables Els Cagarrieres enfilaran la Pujada de la Galera, amb el Marquès de los Vélez de Tota l’Endenga i el Boc de Vandellós. Durant el recorregut, les persones assistents podran tastar la beguda de la Festa Major, El Caminet. Per acabar, com en els últims anys, Miquel del Roig interpretarà cançons populars, peces pròpies i adaptacions dels grans èxits dels grups catalans del moment.

El diumenge 8 de setembre se celebrarà la Diada de la Mare de Déu del Camí amb el Seguici Festiu, la Missa Solemne, l’ofrena de flors, la ballada dels elements festius, el vermut de Festa Major i la ballada de sardanes. A la tarda, el Ball Parlat Vileros i Mariners, que es va estrenar l’any passat, farà un repàs satíric de l’actualitat social i política a la plaça de la Vila. Com a novetat, enguany s’oferiran dos passis de l’espectacle, el primer a les 17 hores i el segon a les 18:30 hores.

El 10 de setembre a les 19:30 hores hi haurà l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya al Parc del Pescador, que consistirà en un parlament institucional a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i una breu actuació de la Coral Verge del Camí i la colla castellera Xiquets de Cambrils. A la nit, se celebrarà el concert de la Diada al Parc del Pescador, amb l’actuació de Buhos, Roba Estesa, Lildami i Toquem Fusta.

El cap de setmana següent el grup de teatre La Tramoia de Vila-seca oferirà l’espectacle “M’esperaràs” al Teatre del Casal, l’acte solidari “Deixa’t prendre el pèl” recaptarà diners per a la investigació de malalties neurodegeneratives per l’acumulació cerebral de ferro, i les entitats festives portaran els seus jocs a la plaça de la Vila.

El programa es complementa amb tres inauguracions d’exposicions, la presentació del llibre “Cenizas i Flores” d’Álvaro Ramos, un col·loqui amb Josep M. Ribas Prous, el taller “Les paraules del vi” del cicle de Biblioteques amb DO; activitats paral·leles com un curs de fotografia amb mòbil de Nuri Mariné, la programació d’estiu a la plaça de la Vila, la Fira Rebaixes al Port de Cambrils Obert i la Unió de Botiguers, el Mercat d’Art, i activitats esportives com Pedal Non Stop, el Memorial de Handbol Vicenç Andreu, i la 3a Fase Interclubs Patinatge.